Sosyal Medya

Güncel

PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmaları ortaya çıktı

Şırnak'ta tespit edilen PKK’lı teröristlerin telsiz konuşmaları terör örgütünün ne durumda olduğunu ortaya koydu.



Şırnak'ta güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, Åžehit Tank Uzman ÇavuÅŸ Özcan Mutlu Operasyonu kapsamında, 22 Nisan 2016 tarihinde Şırnak ili Uludere ilçesi KureÅŸin tepe bölgesinden bir telsiz kestirmesi alan Güvenlik kuvvetleri telsizi dinlemeye almış ve telsizi koordinatları kestirilerek bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı bir maÄŸara tespit edildi.

'BÄ°Z NÄ°YE BURDAYIZ'

Terör örgütü mensuplarının telsiz konuÅŸmaları şöyle kaydedildi:

“Destan: TSK her gün başımızda Ä°HA uçuruyor. Burada sığınağın içine sıkıştık kaldık. Tepeyi geçen gün uçaklar bombaladı. Ä°ki heval öldü. Dışarıya da çıkamıyoruz gömmek için, ses olur diye sığınakta tuttuk cesetleri.

"NE DAYANMASI NÄ°YE BURDAYIZ"

Gabar: Moralinizi bozmayın. Dayanın. Yeriniz tespit etmediler değil mi?

Destan: Hayır tespit etseler çoktan ölmüştük zaten. Bir de neye dayanacağız, ne kadar dayanacağız, niye buradayız? Ölümü bekliyoruz. Bunu yukarı ilet.

Gabar: İsyan yok, isyan yok. En azından her gün çatışmaya girmiyorsunuz. Yakında ilçelerden kırsala dönüşler başlayabilir. Sizin şu an ki konumunuz o gelecekler için çok önemli, dayanın.

KAÇMAYIN NEREYE KAÇIYORSUNUZ?

Destan: YaÅŸamsal sorunlar çıktı. YiyeceÄŸimiz bitmek üzere. Erzak gelmiyor. Temizlik konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Tuvalet için dışarıya açığa çıkamıyoruz bile. Bir bölümü tuvalet olarak kullanıyoruz, kokudan ve mikroptan öleceÄŸiz. ArkadaÅŸların psikolojileri çok bozuk. Bir de her an saldırıya uÄŸrayacağımız korkusunu yaşıyoruz.

Gabar: Tekrar ediyorum, yanındakilere de söyle ÅŸikayet edip durmasınlar. ArkadaÅŸlar ilçelerde çok zor durumdalar. Moralleri bozulmuÅŸ, kırılma yaşıyoruz. Kaçanlardan bir kısmı sizin oraya gelecek. Bir de siz sorun çıkartmayın.

DÜN GECE İKİ KİŞİ DAHA KAÇMIŞ

Destan: Burada ast üst ilişkisi kalmadı. Beni dinlemiyorlar. Adamları mı vurayım? Tünellerin içinde yaşaya yaşaya değerler kayboldu. Arkadaşlar her şeye tepki gösteriyorlar. İzmaritlerini her yere atıyorlar. Yakında bu izmaritleri tespit edecekler diye korkuyorum. Arkadaşlar nöbet tutmamak için kurnazlık yapıyorlar akıllarınca.

Gabar: Arkadaşlara sürekli değerlerimizi anlat. Orada neden bulunduğunuzu, görevinizin çok kutsal olduğunu anlat.

Destan: ArkadaÅŸlar sığınak içinde sürekli oturmaktan dolayı, uyuyup kalıyorlar. Sankiuyku bir hastalık haline geldi. Dün gece iki nöbetçi bizler uykuda iken kaçmış. Kaçanlar teslim olursa deÅŸifre oluruz. DiÄŸerleri de kıpırdanıyor.

Gabar: Zayıflık gösterenleri cezalandır taviz verme. Gerekirse herkesin içinde zayıflık gösteren birini vur.
Destan:İki kişi zaten kaçtı. Kaldık 10 kişi. Bu tür bir hareket tam dağılma getirir. İdare etmeye çalışırım. TSK da sürekli yakınlarda dolaşıyor, kontrol ediyor. Kafamızı dışarı çıkaramıyoruz. Her an gelebilirler. Uçaklar sürekli uçuyor. Buraları terk edelim diyorum.

Gabar: Çok sıkışırsanız gece terk edin, çatışmaya girmemeye çalışın. Tepedeki herşeyi kırarak imha edin. Basmalı tuzak hazırlayın. İçeri girdiklerinde havaya uçsunlar. Tekrar ediyorum yakarak değil, kırarak imha edin yerinizi açığa çıkarmayın.

Destan:Tamam dikkat ederiz.

Gabar:Telsizi ÅŸimdi kapa. Sana verilen saatte çevrimde ol.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.