Sosyal Medya

Güncel

Havada pis kokular ve katyuÅŸa var

Tuna Öztunç,sınırdaki askeri hareketlilikleri yorumladı ve 'havada pis kokular ve katyuşa var' dedi



ABD, özellikle ErdoÄŸan’ın son Obama görüşmesinden sonra PKK’nın silahları susturup Türk topraklarını terk etmesi yönünde telkin ve baskılarını arttırdı.

***
DemirtaÅŸ: “Hendek ve ÅŸiddet yanlıştı,özyönetim ile bir yere varılamaz,çözüzm sürecinde bizimde hatalarımız var, müzakere masasına yeniden dönülmeli.“

***
Kandil: “Hendek siyaseti yanlıştı. Åžehirlerde ki militanlara kırsala çekilmeleri talimatı verildi. Silahların susması ve geri çekilmeler için KCK olaral hem ABD hemde koalisyon güçleri ile görüşmelerimiz sürüyor.”

***
Obama: “Esad’ı devirmek gerçekçi bir fikir deÄŸildi. Suriye’ye asker sokmak çözüm deÄŸil. IŞİD ile mücadeleye odaklanılmalı. BaÅŸkanlık görevimin bitimine kadar olan süre içinde IŞİD’in tamamen imha edilmesi olanaksız. Aynı Obama 20 gün önve verdiÄŸi ropörtajda ,ErdoÄŸan’ın Suriye’ye neden askerini yollamadığını anlamış deÄŸilim demiÅŸti

***
KÄ°LÄ°S: Yazları oldukça sıcak, kışları ılık ve yağışlı geçen mütevazı ve ÅŸirin kentimiz. 90 binlik nüfusunun neredeyse 2 katı kadar Suriye’li sığınmacıyı misafir edince, Batı uygarlığının taktirine ÅŸayan oldu. Hatta daha önceleri kimsenin aklına bile gelmeyen bu ÅŸehrimiz Nobel Barış ödülüne aday gösterildi. Bunlar kulaÄŸa hoÅŸ gelen tınılar. Hakikatte ise kulak zarını patlatan sesler geliyor Kilis’ten.

Kilis son 15 gündür hemen hergün IŞİD’in saldırılarına hedef oluyor. 45 adet roket ve katyuÅŸa mermisi isabet etti. 17 vatandaşımız hayatını kaybetti. Åžehirde tam bir korku ve endiÅŸe hakim. Çok sayıda insan göç etmeye hazırlanıyor. Dükkan ve evlerin camları kiralık, satılık ilanları ile dolu.IŞİD’in isabet eden roketleri kesinlikle bir tesadüf deÄŸil. Açık bir saldırı ve provokasyon. Bunun en net emaresi AkdoÄŸan’ın Kilis ziyaretinde görüldü. O mermı valilik binasınada isabet edebilirdi. Kim bilir belkide hedef orasıydı. Peki IŞİD Bu saldırıları ile neyi amaçlıyor?

***
ABD yönetimi ve Obama: Suriye’de öncelik IŞİD’in yok edilmesi. Bu konuda Türkiye ile iÅŸbirliÄŸi halindeyiz. Evet PKK bir terör örgütüdür. Ancak PYD bir terör örgütü deÄŸildir. IŞİD ile baÅŸarılı bir mücadele yürüten müttefikimizdir. Türkiye PYD’ye deÄŸil, IŞİD ile mücadeleye odaklanmalıdır. Obama ABD postallarını sokmuyor. 


Askeri müdahale çözüm deÄŸil diyor. Ama ErdoÄŸan’ın TSK’ni neden Suriye’ye göndermediÄŸine de anlam veremiyor. PKK’ya çekil ve saldırılarına son ver diyor. DavutoÄŸlu’nun çözüm sürecini yeniden baÅŸlatmasını istiyor. Ve havadan hem katyuÅŸa, hemde pis kokular geliyor.

Tuna Öztunç / Diriliş Postası

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.