Sosyal Medya

Güncel

CHP: Sınır ötesi operasyon düşünülmeli

IŞİD'in Musul'da tutukladığı ve sonradan serbest bıraktığı Türkiye vatandaşları arasında yer alan, CHP'nin dış politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kilis'te can ve mal güvenliğini tehdit eden terör örgütü IŞİD roketlerinin Türkiye'ye yönelik bir saldırı olduğunu söyledi.



 

Hürriyet'in haberine göre; Türkiye'nin IŞİD'in saldırısı altında olduÄŸunu söyleyen Öztürk Yılmaz, "Ancak bunun adı konmamış. Bu, sadece IŞİD bölgesinden atılan KatyuÅŸa roketi olarak görülüyor. Hükümetin bunu Türkiye'ye yönelik saldırı olarak gördüğünü açıklaması lazım. Olayın özü de bu. Bu net bir ÅŸekilde ortaya konunca tedbirlerin de süratli bir ÅŸekilde alınması gerekir" diye konuÅŸtu. 

'HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAK TÜRKİYE'NİN MEŞRU HAKKI'

"Bu Türkiye'nin güvenliÄŸine yönelik dış kaynaklı bir saldırıdır ve bu saldırıyı IŞİD'in yaptığını anlıyoruz. Bir kent sürekli roketle vuruluyorsa bu bir saldırıdır. Angajmana gerek yok. Sen devletsin ve toprağın saldırı altında, gerekli önemli almalısın. Sınır ötesi operasyon dahil her türlü tedbiri almak da Türkiye'nin meÅŸru hakkı. 100 bin insan sürekli başımıza bir havan düşer mi korkusu ile yaÅŸayamaz."  

Kilis'te geçen ocak ayından bu yana Suriye'den atılan roketatar mermilerinin infilak etmesi sonucu 6'sı Suriyeli 17 kişi yaşamını yitirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.