Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'de Rus kanalına Türkiye soruşturması

İngiltere'nin RTÜK'ü, medya denetim kuruluşu Ofcom, ülkede yayın yapan Rus RT kanalının Türkiye aleyhindeki iki yayını hakkında, tarafsız olmadığı gerekçesiyle inceleme başlattı. Kanala daha önce Ukrayna ve Suriye konusunda yanlış, yönlendirici ve taraflı programlar yaptığı gerekçesiyle ceza verildi.



Ä°ngiliz medya denetim kuruluÅŸu Ofcom, Ä°ngilizce yayın yapan Rus televizyon kanalı RT’de yayınlanan “Yeraltına inmek (Going Underground)" adlı programın Türkiye aleyhindeki iki bölümüyle ilgili inceleme baÅŸlattığını açıkladı. "Ana akım Ä°ngiliz medyasının görmezden geldiÄŸi haberleri verdiÄŸini" ileri süren programın 5 ve 23 Mart’ta ekrana gelen bölümlerinde, Türkiye’nin Kürt politikasına iliÅŸkin iddialara yer verilmiÅŸti. 5 Mart'taki programda bir konuk, Türkiye’nin "Kürtlere karşı 'soykırım' savaşı yürüttüğünü" öne sürmüş, programda konuyla ilgili karşıt bir görüşe de yer verilmemiÅŸti.

Ä°ngiliz medya kurallarında yayıncıların programlarında "uygun tarafsızlığı" göstermeleri isteniyor. Ofcom’dan yapılan açıklamada, "Programda Türk hükümetinin eylem ve politikaları ile ilgili yapılan tartışmaların bizim tarafsızlık kurallarımızı ihlal edip etmediÄŸini soruÅŸturuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Ofcom 2005’ten beri Ä°ngiltere’de yayın yapan RT'nin ülkedeki yayın standartlarını bugüne kadar 14 kez ihlal ettiÄŸine hükmetti. Ofcom, geçen yıl da RT'nin Ukrayna ve Suriye konusunda yanlış, yönlendirici ve taraflı programlar yaptığına karar vermiÅŸti. Kanala geçen yılın eylül ayında benzer bir ihlal dolayısıyla düzeltme yayınlatılmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.