Sosyal Medya

Güncel

Hüseyin Çelik'ten Ak Parti'te sert sözler

AK Parti’li eski Bakan Hüseyin Çelik, resmi sitesinde bir yazı yayınlayarak hükümete çok sert eleştirilerde bulundu.



 

Yazısında Emevi dönemine gönderme yapan Hüseyin Çelik “sabır Ã§oÄŸunlukla yöneten elitler tarafından anlamından ve baÄŸlamından saptırılarak kitleleri susturma ve sindirme aracı olarak kullanılmıştır” diye yazdı..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti hükümetinin Cemaat'e yönelik sözlerine de sert çıkan Hüseyin Çelik, şöyle yazdı:

“Haksızlığa uÄŸrayan insanların hakkını savunmak, onlarla aynileÅŸmeyi de gerektirmez. Olup bitenlere karşı duruÅŸ sergileyenlerin, ortaya karşıt görüş koyan herkesin “hain“, “terör yandaşı“, “paralelci“, “yabancı güçlerin maÅŸası” gibi yaftalarla yaftalanması, itibarsızlaÅŸtırmaya yönelik bir algı operasyonudur."

Çelik'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Emevilerle beraber, saltanatla yönetilen müslüman topluluklarda, Ä°slâm'ın esas aldığı “sabır” çoÄŸunlukla yöneten elitler tarafından anlamından ve baÄŸlamından saptırılarak kitleleri susturma ve sindirme aracı olarak kullanılmıştır. Halbuki, Allah, insanların canını, malını ve ırzını kutsal saymış ve bunları korumak ise farz kılınmıştır. Bunlara saldırı olduÄŸu zaman susmak, sineye çekmek yani bu konuda sabır göstermek sabrın haram olan kısmındandır. Yaygın bilinen ÅŸekliyle “ırz” sadece insanın cinsî varlığını deÄŸil, insanın bütün manevi varlığını, yani ÅŸeref, haysiyet, hürriyet ve bir bütün olarak ÅŸahsiyetini ifade etmektedir.

Haksızlığa uÄŸrayan insanların hakkını savunmak, onlarla aynileÅŸmeyi de gerektirmez. Olup bitenlere karşı duruÅŸ sergileyenlerin, ortaya karşıt görüş koyan herkesin “hain“, “terör yandaşı“, “paralelci“, “yabancı güçlerin maÅŸası” gibi yaftalarla yaftalanması, itibarsızlaÅŸtırmaya yönelik bir algı operasyonudur. Ve bu durum, hiç de hayra alamet deÄŸildir. KonuÅŸan bir toplumda sosyal ve siyasî patlamalar olmaz. Esasen susan veya susturulan toplumlarda patlama olur. Fikir sıkışması gaz sıkışmasından daha tehlikelidir. Fikirlerde isabet olur veya olmaz, bilenlerin konuÅŸması, yönetenler açısından da büyük bir ÅŸanstır. Åžirin görünmek için öksürüklerimizde bile musiki makamları arayanlar, uyarıcı, tamamlayıcı ve yol gösterici olamazlar.”

Hüseyin Çelik, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ve AK Parti hükümetine yönelik eleÅŸtirilerine devam edeceÄŸini, “Ä°tidale, teenniye, yumuÅŸak sözle uyarıya, yapıcı eleÅŸtiriye, nezâket ve zerâfetten zerre kadar taviz vermemeye, özetle müspet hareket etmeye sonuna kadar ‘evet' ama susmaya, pısmaya, kaba söze, küfre, hakârete, ÅŸiddete, seyirci kalmaya, ‘bana nasılsa dokunmuyor, bana ne' demeye sonuna kadar ‘hayır' demeliyiz.” ÅŸeklindeki ifadeleriyle belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.