Sosyal Medya

Güncel

Rakipleri Trump'a karşı birleşti

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adaylarından Donald Trump, partideki rakipleri Ted Cruz ve John Kasich'in, şanslarının daha yüksek olduğu eyaletleri aralarında paylaşmalarına "acıklı" yorumunu yaptı.



ABD’de Cumhuriyetçilerin baÅŸkan adaylarından Donald Trump, ön seçimde aynı partiden rakipleri olan Ted Cruz ve John Kasich’i kendisine karşı birleÅŸmekle suçladı. Cruz ve Kasich’in üç eyaletteki ön seçimlerde güç birliÄŸi yaptığını belirten Trump, bunu yapmak zorunda kalmalarının “acıklı” bir durum olduÄŸunu söyledi.

“Gizli anlaÅŸmalar birçok sektörde yasa dışıdır ancak bu iki Washingtonlu aday yarışta kalabilmek için bu kadar düştü” diyen Trump, “Matematiksel olarak zaten ÅŸansları kalmadı ve bu durum sadece onların bağışçıların ve lobicilerin kuklaları olduÄŸunu, kendilerinin ve seçim kampanyalarının ne kadar zayıf olduÄŸunu gösteriyor” diye konuÅŸtu.

Eyaletleri paylaştılar

Cruz ve Kasich’in kampanyalarını yürüten ekipler Pazar günü yaptıkları açıklamada, adayların daha yüksek ÅŸansı olan eyaletlere yoÄŸunlaÅŸma kararı aldıklarını duyurdu.

Buna göre Ted Cruz, Indiana eyaletinde Kasich’in rekabeti olmadan yarışacak. Karşılığında Cruz, Oregeon ve New Mexico eyaletlerinde John Kasich’e rakip olmayacak.

Texas eyaletinden senatör Ted Cruz ve Ohio Valisi Kasich, bu sayede Trump’a karşı ÅŸanslarını artırmayı hedefliyor.

Cumhuriyetçi partide ön seçimin gerçekleştiği eyaletlere göre Trump'ı destekleyen 845, Cruz'u destekleyen 559 ve Kasich'i destekleyen 148 delege var.

AnlaÅŸma yasal

Yabancılara karşı tutumu, ırkçı söylemleri ve Müslümanlara yönelik hakaretleriyle yoğun tepki çeken emlak zengini Donald Trump, seçim kampanyasının başından beri kendisine karşı komplolar kurulduğunu savunarak mağdur olduğunu iddia ediyor.

Partinin seçim tüzüğüne göreyse Cruz ve Kasich’in yaptığı anlaÅŸma yasal. Cumhuriyetçi partinin kesin adayını belirleme süreci 18 Temmuz’da baÅŸlayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.