Sosyal Medya

Güncel

Cemil Çiçek'ten 'Gülen hareketi' yorumu: Bunlar, kayıt dışı dindir

Cemil Çiçek 'Fethullah Gülen hareketi çoktan çığırından çıkmıştır. Bunlar, kayıt dışı dindir' dedi.



Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Zaman Gazetesi'ne konuştu.

Fethullah Gülen cemaatine yönelik eleÅŸtirilerde bulunan Çiçek, "Sizden benden para toplarken iÅŸte ne derler, ‘iyi insan yetiÅŸtireceÄŸiz', ‘Müslüman gençlik yetiÅŸtireceÄŸiz'. Siz buna olumlu bakarsınız, ama bunun dışına çıktığı andan itibaren siyaset alanına girmiÅŸ olur. Bundan da kayıt dışına dönüşürler. Ä°ÅŸte bu dediÄŸiniz hareket, çoktan çığırından çıkmıştır" dedi.

İşte Cemil Çiçek'in röportajının ilgili kısmı:

Bugüne geldiğimizde, sizin Adalet Bakanlığı'nıza da tekabül eden, çok erken teşhis koyduğunuz paralel yapı meselesiyle yüzleşiyor Türkiye. Bu yapıyla, Özal döneminde karşılaşılsaydı, mücadele nasıl olurdu?

Åžimdi Özal'ın da adına, ‘hizmet-cemaat-FETÖ-PDY' ne diyorsak diyelim, mesafeli de olsa bir iliÅŸkisi olmuÅŸtur. Bir kısım yerlerde, okullar açılmasına vesaire desteÄŸi olmuÅŸtur, bunu gözden çıkaramayız. Tabii herkes baÅŸladığı gibi olmuyor. Bir kısım azmalar, yoldan çıkmalar çocukluk çağında olmuyor da gençlik çağında oluyor. EÄŸer biz bu iÅŸleri belli bir kurala baÄŸlamazsak, bugün bu paralel yapıyla uÄŸraşırız, öbür gün baÅŸka bir yamuk yapıyla uÄŸraşırız. Türkiye'de 3 ÅŸeyin kayıt altına alınması lazım. Ekonomi kayıt altında olacak. Bütün çabalara raÄŸmen ülkenin üçte biri, kayıt dışı. Ekonomi kayıt dışı ise siyaset de kayıt dışı hale geliyor. Ä°kincisi, yine kayıt dışı iktidarlardan nemalanmaya alışmış çevrelerin ortaya koyduÄŸu bir tablo var. Hükümetler yıktılar, hükümetler devirdiler, bakan tayin ettiler. BaÅŸbakan atamaya kalktılar. Türkiye'yi büyük bir kaos içerisine soktular. Üçüncüsü Türkiye'de sosyolojik gruplar, cemaatler var. Bunların görevi gereÄŸi, siyaset yapmamaları gerekiyor. Sizden benden para toplarken iÅŸte ne derler, ‘iyi insan yetiÅŸtireceÄŸiz', ‘Müslüman gençlik yetiÅŸtireceÄŸiz'. Siz buna olumlu bakarsınız, ama bunun dışına çıktığı andan itibaren siyaset alanına girmiÅŸ olur. Bundan da kayıt dışına dönüşürler. Ä°ÅŸte bu dediÄŸiniz hareket, çoktan çığırından çıkmıştır. EÄŸer devleti yönetmek istiyorlarsa, o zaman devletin kuralları çerçevesinde siyaset yapmaları gerekir. Åžimdi mahkemeye giden dosyalara bakarsanız, usulsüz dinlemeler falan bunlar, bir hukuk düzeninde bir demokratik sistemde asla kabul edilebilecek ÅŸeyler deÄŸildir. Bunlar, kayıt dışı dindir. Bunu biraz büyük yazın, bundan sonra baÅŸka hatalara düşmeyelim. ‘Hiçbir büyük devlet, süt vermeyen ineÄŸe saman da dökmez, yem de vermez.' Kendi insanımız, aklını başına alsın, hesabını soramayacağı yerlere para vermesin. 25 milyar dolarlık rakamlardan bahsediyoruz, doÄŸru yanlış bilemem.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.