Sosyal Medya

Güncel

İbrahim Kalın: İsrail'le son aşamaya geldik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.



CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, düzenlediÄŸi basın toplantısında Ä°srail'le sürdürülen müzakelere ve DAEÅž'le mücadeleye iliÅŸkin son geliÅŸmeleri aktardı. 
 
Ä°SRAÄ°L'LE SON AÅžAMAYA GELÄ°NDÄ°
 
Türkiye ile İsrail arasındaki müzakerelerde artık sona yaklaşıldığını ifade eden Kalın, yakın bir zamanda İsrail'le yeni bir temasın sağlanacağı bilgisini verdi. İbrahim Kalın, iki devletli çözüm konusunda Türkiye'nin tavrının belli olduğuna işaret etti ve Filistin'i yok sayan bir anlayışın kabul edilemeyeceğini söyledi.
 
41 BİN KİŞİNİN TÜRKİYE'YE GİRMESİ YASAK
 
Kilis'e düşen roket mermileriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kalın, konuyla ilgili yoğun tedbirlerin alındığını aktardı. Kalın ayrıca DAEŞ'le mücadele kapsamında, irtibatlı 3300 kişinin sınır dışı edildiğini belirtirken, 41 bin kişi hakkında da Türkiye'ye giriş yasağı konulduğunu söyledi.
 
AB Ä°LE VÄ°ZE MUAFÄ°YETÄ° ANLAÅžMASI
 
AB ile yapılan vize muafiyeti sorusunu da yanıtlayan Kalın, "teknik çalışmalar ve mevzuatla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Hedefimiz Haziran ayının sonlarında doğru bu adımın atılmasıdır. Bugün itibariyle vize muafiyetinde herhangi bir problem öngörülmüyor" şeklinde konuştu.
 
KAYNAK: HABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.