Sosyal Medya

Güncel

Şeref Malkoç: Tüm deliller devletin elinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Baş Danışmanı Şeref Malkoç, 28 Şubat süreci ile ilgili tüm delillerin devletin kayıtlarında olduğunu vurgulayarak “Savcılık bunları değerlendirip, iddianameyi hazırlayacak. Artık daha fazla beklemenin anlamı yok” dedi.



Post modern darbe giriÅŸimi olarak bilinen 28 Åžubat, sadece asker sanıklar hakkında maÄŸdurlarının bile ilgili göstermediÄŸi yargılaması, iÅŸadamları ve medya ayağıyla ilgili ise bir türlü davaya dönüşmeyen soruÅŸturmasıyla tartışılıyor. Ä°ÅŸte bu dava ve soruÅŸturmayla ilgili, dosyayı yakından izleyen bir isimle, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın BaÅŸ Danışmanı Avukat Åžeref Malkoç’la konuÅŸtuk.

 

TSK YALNIZ DEĞİLDİ

Merhum RP lideri Necmettin Erbakan’ın seçimlerden birdinci çıkarak iktidara geldiÄŸini ve bu iktidarın TSK’daki cunta vasıtasıyla düşürüldüğünü anlatan Malkoç, ÅŸunları söyledi:”Ancak bunu sadece TSK’daki cunta mı yaptı? Hayır, bunlarla birlikte hareket eden medya mensupları, iÅŸadamları, STK’lar hep birlikte, yaptılar. Oysa 28 Åžubat davası yardım ve yataklık yapanlar olmadan, sadece askerler üzerinden yürüyor. Bu büyük bir eksikliktir. “

‘Hükümeti düşürme eylemi’ olduÄŸu için bu dava için zaman aşımının söz konusu olmadığının altını çizen Malkoç şöyle devam etti: “Ayrıca soruÅŸturmada toplanabilecek tüm deliller devletin kayıtlarında mevcut. Meclis Darbeleri AraÅŸtırma Komisyonu 28 Åžubat raporunda tüm tespitler yapılmıştır. Hangi medya grubu, hangi STK, hangi gazeteciler hepsi var. Savcıya düşen görev bunları alıp, delilleri deÄŸerlendirip, soruÅŸturmayı iddianameye dönüştürmek. Bunlar varken beklemenin anlamı yok ki.”

Davada sanıklar hakkında verilen ‘tahliye’ kararlarının hahkemenin takdiri olduÄŸunu anlatan Malkoç, Paralel Yapı’ya mensup bazı savcı ve hakimlerin bu davadaki delilleri ‘karartmış olabileceÄŸi’ iddiaları için de “Paralel Yapıya mensup savcılar önemli görevlerde bulundular. Ancak bu dosyadaki delillerin karartılmış ya da karartılabileceÄŸi kanaatinde deÄŸilim. SoruÅŸturmada delillerin yeterince deÄŸerlendirilmemesi, yeterince delil toplanmaması söz konusu olabilir” yorumunu yaptı. 

 

MESUT YILMAZ DA SUÇ ORTAĞI

Dönemin BaÅŸbakanı Mesut Yılmaz’ın mahkemede merhum Erbakan’ı suçlamasına tepki gösteren Malkoç ÅŸunları söyledi. “Cuntacıların suç ortağıydı, böyle bir ifade vermesi normal. Cuntacıları temizlemeye kalkmasına deÄŸil, dönemin en büyük maÄŸduru olan baÅŸbakanı suçlamasına tepki gösterdim. Elinden gelse merhum Erbakan’ı mezarından çıkaracak yargılayacak, yanlış olan budur. Ä°ftira atıyor, bu ne kin, bu ne husumet, ne garez. Ama sonuçta merhum Erbakan milletinin gönlünde, Mesut Yılmaz ise siyasi enkaz.

 

GÃœLEN CUNTACILARLA KOL KOLAYDI

Fethullah Gülen’in o dönem ‘cuntacılarla kol kola’ olduÄŸunu ifade eden Malkoç, “28 Åžubat sürecinde cuntacıların safında yer almışır. Erbakan’ı sevmiyorum, yanlış yapıyor, çekil demiÅŸtir. Cuntacılarla kol koladır, iÅŸbirliÄŸi içindedir. 17-25 Aralık da Paralel Yapı aynı cuntacıların 28 Åžubat’ta yaptığı ÅŸeyi polisin içindeki yargının içindeki cuntayla yapmaya kalktı. ”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.