Sosyal Medya

Dünya

Bulgaristan'dan Yunanistan'a misilleme

Bulgar taşımacıları, 29 Nisan - 22 Mayıs tarihlerinde Yunanistan ile sınırı kapatacaklar



Bulgar taşımacıları, Yunan çiftçilerinin yaklaşık bir ay Bulgaristan ile Yunanistan sınırını kuÅŸatma altında tutmalarına karşılık vermek için Paskalya ve Gergövden (Hıdrellez kutlamaları dolayısıyla tatil günlerinde sınırı kapatacaklarına dair uyarıda bulundu.

Karayolu Taşımacıları Dernekleri BirliÄŸi’nden yapılan açıklamada, taşımacıların 29 Nisan-22 Mayıs tarihlerinde Yunanistan ile tüm sınır kapılarını her tür otomobillerin geçiÅŸine kapatmaya karar verdikleri bildirildi.
Protestoların, Bulgar taşımacıların 15 milyondan fazla maddi kayba uÄŸramalarına neden olan kışın Yunan çiftçilerinin sınırı kuÅŸatarak, gerçekleÅŸtirdikleri protesto eylemlerine karşılık verilmesi üzere yapılacağı belirtildi. Amacın, gıda ithalatı ve ihracatının engellenmesiyle Yunanistan’da turizm sektörüne ve ekonomiye darbe vurulması olduÄŸu anlaşıldı.

Şubat ayında sürücüler sınırı 30 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında kapatmayı planladıklarını açıklamışlardı, fakat şimdilik bunu sadece tatil günlerinde yapacaklarını duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.