Sosyal Medya

Güncel

Asil Nadir: Sıkı durun her şey çok iyi olacak

Kıbrıslı iş adamı Asil Nadir, tutuklu bulunduğu İngiltere’den Türkiye’ye iade edilmesinin ardından dün de tahliye edilmişti. Asil Nadir, tahliye sonrası tarifeli uçakla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) uçtu. Nadir hava limanında "Sıkı durun her şey çok iyi olacak" dedi.



Kıbrıslı iÅŸ adamı Asil Nadir tutuklu bulunduÄŸu Ä°ngiltere'den Türkiye'ye iade edilip, serbest kaldıktan sonra bu sabah Ä°stanbul'dan tarifeli uçak ile KKTC'de Ercan Hava Limanı'na geldi. 
İstanbul'dan kalkan tarifeli uçakla saat 11.00'de Ercan Havalimanı'na inen Nadir'i, sevenleri karşıladı.

'SIKI DURUN HER ŞEY ÇOK İYİ OLACAK'

Ayağının tozuyla hava limanında basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Asil Nadir,   "Söylenecek çok ÅŸey var ama ÅŸu an söylemeyeyim. Kıbrıs'ın onurlu mücadelesine çok güzel katkılarımız olacak. Birbirinizi sevin, sıkı durun her ÅŸey çok iyi olacak. Burada ilk olarak ailemle görüşeceÄŸim" dedi.

Ä°NGÄ°LÄ°ZLER SONUNDA KABUL ETTÄ°

Sahibi olduÄŸu olduÄŸu Polly Peck ÅŸirketinden zimmetine para geçirmekten 2011 yılında suçlu bulunan ve Ä°ngiliz Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Asil Nadir'in(74) cezasının geri kalanını Türkiye'de çekme talebi, uzun süredir Ä°ngiltere Adalet Bakanlığı'ndan talet ediliyordu. Türkiye de devreye girmiÅŸti. Ä°ngiltere sonunda kabul etti. 

ADINI TENÄ°ZLEMEK ÃœZERE LONDRA'YA GÄ°TTÄ°, TUTUKLANDI

Ä°ngiltere'nin en büyük ÅŸirketlerinden Polly Peck'in iflas etmesinin ardından hakkında tutuklama kararı çıkartılan Nadir, 1993'te geldiÄŸi KKTC'den 2010 yılında kendi isteÄŸiyle, adını temizlemek için döndüğü Londra'da tutuklanmıştı. 2012 yılında da hakkındaki 13 suçlamanın 10'undan suçlu bulunan Nadir, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

4616'DAN TAHLÄ°YE OLDU

Londra'dan İstanbul'a getirilen Nadir, Silivri Ceza İnfaz Kurumuna konulmuştu. Suçu işlediği tarihte yürürlükte olan 4616 sayılı şartla salıverme ve erteleme yasasından faydalandığı öğrenilen Nadir, tahliye edilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.