Sosyal Medya

Güncel

'Şike kumpası'nda 10 tutuklama

'Şikede kumpas' soruşturmasında 10 kişi tutuklandı



"Şike operasyonunda kumpas" soruşturmasında tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 29 kişiden 10'u tutuklandı.

Savcılık sorgusunun ardından İstanbul Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüphelilerden Mustafa T., Mehmet A., Ömer F. O., İbrahim E., Abdullah Ç., Mustafa O., Haşim G., Kemal A. ve Halil A.'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, Necmettin Karapınar'ın ise "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek" ve "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından tutuklanmasına hükmedildi.

Şüphelilerden 11'i yurtdışına çıkış yasağını içeren adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 8 şüpheli ise hakimlik sorgusunun ardından serbest kaldı.

Tutuklanmalarına karar verilen şüphelilerin, "FETÖ/PDY terör örgütünün her alanda var olma iradesi doğrultusunda, bir kısım yöneticilerince futbol alanında da etkinliğe kavuşma adına sosyal ve ekonomik olarak topluma etkisi büyük olan bir spor kulübünü ele geçirmeye çalıştığı" öne sürüldü.

Şüphelilerin, Fenerbahçe Spor Kulübü BaÅŸkanı'nı ve bir kısım yöneticilerini, Futbol Federasyonu BaÅŸkanı'nı ve birtakım spor kulübü yöneticilerini, futbol camiasına iliÅŸkin isimleri yasa dışı yollarla teknik ve fiziki takibe maruz bıraktığı ifade edildi.  

Tutuklama gerekçelerinde, Fenerbahçe Spor Kulübü ile Futbol Federasyonu baÅŸkanlarının silahlı suç örgütü üyeleriyle iliÅŸkiliymiÅŸ gibi gösterildiÄŸi iddia edilerek, söz konusu kiÅŸilerin fiziki ve teknik takibe alındığı, bu kiÅŸilerin silahlı terör örgütleriyle iliÅŸkili oldukları yönünde zemin hazırlandığı ileri sürüldü. 

SÜREÇ

Soruşturma çerçevesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, İstanbul merkezli Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Bartın, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 49 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu kiÅŸilerden 46'sı adliyeye sevk edilmiÅŸ, 29'u tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliÄŸe gönderilirken, diÄŸer şüpheliler serbest bırakılmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.