Sosyal Medya

Güncel

Asil Nadir serbest bırakıldı

İngiltere’nin dün akşam Türkiye’ye iade ettiği Kıbrıslı Türk iş insanı Asil Nadir, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından tahliye edildi.



1990'lı yıllarda Ä°ngiltere'nin en büyük ÅŸirketlerinden Polly Peck'in iflas etmesinin ardından hakkında zimmetine para geçirme suçlamasıyla tutuklama kararı çıkartılan ve uzun yıllar KKTC'de yaÅŸadıktan sonra 2010 yılında döndüğü Londra'da tutuklanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Kıbrıslı Türk iÅŸ insanı Asil Nadir, Türkiye'ye iade edilmiÅŸti. 5.5 yıldır cezaevinde bulunan Asil Nadir'in Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile saat 21.50'de Londra'dan Ä°stanbul'a getirilmiÅŸti. 

Hürriyet'in haberine göre, Nadir'in kız kardeÅŸi Bilge Nevzat, ünlü iÅŸ adamının serbest kalmasında emeÄŸi geçen CumhurbaÅŸkanıRecep Tayyip ErdoÄŸan ile DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'na teÅŸekkür etti.

Bilge Nevzat, Lefkoşa'da yaptığı açıklamada, Nadir'in (75) birkaç gün içinde Ada'ya gelmesinin beklendiğini belirterek, "Çok mutluyuz. Yurduna dönmesi kardeşim için çok önemliydi. Yıllardır savaş veriyoruz. Kardeşimin dönmesi, ülkemiz için de çok iyi olacak. Geçmiş tecrübe ve bilgisiyle bu ülkeye katkıları devam edecektir. Geçen yıl ölen annemin son dileği de buydu. Annem rahat uyuyacak" dedi.

Nevzat ayrıca tahliye süreciyle ilgili olarak 4 kiÅŸiye teÅŸekkür borçları olduÄŸunu da kaydetti ve “CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye'nin Londra BüyükelçiliÄŸi Adalet Müşaviri Ömer AltıntaÅŸ ve aile dostları iÅŸ insanı Cankut Bagana'ya teÅŸekkür ederim” diye konuÅŸtu. 

Türkiye ile Ä°ngiltere arasında bir süredir gizlice süren Asil Nadir'in iadesi konusunun, KKTC CumhurbaÅŸkanı Mustafa Akıncı ile CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan arasında da ele alındığı da kaydedildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.