Sosyal Medya

Güncel

'Teşekkürler Türkiye Festivali' başladı

Arapların organize ettiği 'Teşekkürler Türkiye Festivali' etkinlikleri başladı.



Ä°stanbul Sabahattin Zaim Ãœniversitesi'ndeki 'TeÅŸekkürler Türkiye Festivali' etkinliklerine çok sayıda Arap ve Türk öğrenci ile Ä°stanbul'daki Arap organizasyonların temsilcileri katıldı.

Ä°slam dünyasından 210 kanaat önderinin de katıldığı festivale; MTTB, Genç Birlik, Anadolu Platformu, Genç MÃœSÄ°AD, Özgürder, Genç Ä°HH, Genç Memursen, AK Genç, Ä°MH, Genç ASKON gibi gençlik hareketleri bu buluÅŸmaya destek veriyor.

'TÃœRKÄ°YE, Ä°SLAM DÃœNYASININ ve ARAP ÃœLKELERÄ°NÄ°N YANINDA YER ALIYOR'

Etkinlikte AA muhabirine konuÅŸan Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti BaÅŸkanı Nevvaf et-Tekruri, 'Bufestival geç kalmış bir görevdi. Türkiye'nin üzerimizde büyük iyiliÄŸi var. Özellikle de ümmetin içinden geçtiÄŸi bu kritik dönemde. Türkiye'nin liderleri ve halkı, Ä°slam dünyasının özellikle de Arap ülkelerinin yanında yer alıyor.' dedi.

Tekruri, festivalin Arap öğrencilerin, Türk kardeÅŸlerine 'adil davamız ve bize yönelik halkınızın, hükümetinizin ve cumhurbaÅŸkanınızın duruÅŸu için minnettarlığının' bir ifadesi olduÄŸunu söyledi.

Mısırlı eski milletvekilleri tarafından kurulan merkezi Türkiye'deki Mısır Devrim Konseyi üyesi Nureddin Abdulhafız, 'Buradan baÅŸka bir yerde özgürlüğünü ifade edemeyen mazlum halklardan teÅŸekkürler Türkiye sloganı altında birçok mesaj taşıyan bu festivalin düzenlenmesi gerekliydi.' diye konuÅŸtu.

Abdulhafız, 'Türkiye kapılarını geleceÄŸe açtı. Sanki kendisine asırlar boyunca büyük olma kaderi biçilmiÅŸ. Bu yüzyıl da da Türkiye'nin dünyanın odağındaki yerini tekrar alacağına dair göstergeler var.' ifadelerini kullandı.

Teşekkürler Türkiye Festivalinin resmi açılışı, Türkiye ve İslam dünyasından üst düzey isimlerin katılımıyla yapılacak. Üç gün sürmesi planlanan festivalin organizasyonunda, Arap Akademisyenler Birliği, En-Nahda El-Yemeniyye El Türkiyye kurumu, Aden Press yer alıyor.

FESTÄ°VALÄ°N 3. GÃœNÃœNDE REKOR DENEMESÄ° YAPILACAK

'TeÅŸekkürler Türkiye' ÅŸenliklerinin 3. gününde 7000 kiÅŸinin Katılımı ile aynı anda Ä°fade Edilecek "TeÅŸekkürler Türkiye" sözünün tüm dünyada ilk defa insanlar tarafından gerçekleÅŸtirilen bir "ilk" etkinlik olarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yerini alması bekleniyor.

24 Nisan 2016 Pazar günü saat 11.00'da gerçekleştirilecek olan şenlik, Bakırköy Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.