Sosyal Medya

YaÅŸam

Dede bana masal anlat

Darülaceze Başkanlığı ile Çekmeköy Belediyesi'nce hayata geçirilen "Dede Bana Masal Anlat" projesi nesilleri buluşturuyor.



Darülaceze Başkanlığı ile Çekmeköy Belediyesi'nce hayata geçirilen "Dede Bana Masal Anlat" projesi nesilleri buluşturuyor.

Darülaceze Başkanlığı, Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen projede, 60 yaş üstü dede ve nineler, Çekmeköy'deki devlet ana okullarını ziyaret ederek çocuklara masal ve hikâyeler anlatacaklar. Nesillerin buluşturulmasının hedeflendiği projede, dede - torun ilişkisini unutturan çekirdek ailelerde büyüyen çocuklara, Türk kültüründe var olan yaşlılara saygının önemi hissettirilecek.

Darülaceze Başkanlığı Basından Sorumlu Başkan Yardımcılığı ile Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen projede ilk olarak, çocuklarla buluşmak isteyen ve anlatacak hikayeleri olan büyükler belirlendi. Darülaceze'de hayatını devam ettiren 60 yaş üstü kişilerden 30 kişilik bir ekip kuruldu. Bu ekipte yer alan dede ve nineler, belirlenen gün ve saatte, kendileri için tespit edilen anaokulunu ziyaret ederek, çocuklara masal ve hikâyeler anlatacak. Çocuklarla buluşmalar kayıt altın alınarak proje sonunda belgesel ve masal kitapları hazırlanacak.

Proje kapsamında haftada bir gün, bir dede veya ninenin, bir anaokulunu ziyaret etmesi; ziyaret sırasında çocuklarla birkaç saat geçirmesi hedefleniyor.

Detaylı bilgi: http://www.darulaceze.gov.tr/Haber/Details/408

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.