Sosyal Medya

Güncel

Vekilden bakana Rusya eleÅŸtirisi

Ä°ngiliz Milletvekili Daniel Robert Kawczynski, Bakan HammondÂ’u Rusya konusunda eleÅŸtirdi...



Dışişleri Bakanı Philip Hammond'un Rusya'yla ilgili açıklamalarını eleştiren İngiltere Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Daniel Robert Kawczynski, bu tarz yorumların ikili ilişkilere yardımcı olmadığını ifade etti.

Haftalık siyasi dergi New Statesman için bir makale kaleme alan Kawczynski, “ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry açık bir ÅŸekilde Rusya'yı önemli bir ortak olarak gösterirken Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Philip Hammond açık bir ÅŸekilde Rusya'nın hepimiz için sorun ve tehdit oluÅŸturduÄŸunu söylüyor. Bu tür açıklamalar, dünyanın en büyük güçlerinden biriyle çalışma iliÅŸkilerine yardımcı olmuyor” dedi. 

Bir dizi uluslararası sorunun çözümünde Rusya'nın kilit rol oynadığının altını çizen Ä°ngiliz milletvekili, “Kuzey Kore ve Ä°ran'ın nükleer programları gibi sorunların çözümünde iÅŸbirliÄŸi, iki tarafın (Rusya ve Batı) anlaÅŸabildiÄŸini gösteriyor” diye konuÅŸtu.

Ä°ngiltere'nin, Rusya'ya yönelik sert politikasının nedeni ne olursa olsun Rusya'nın küresel güç olduÄŸunu kabul etmesinin hayati önem taşıdığını kaydeden Kawczynski, “Ä°deolojik farklılıklara raÄŸmen Çin gibi ülkelerle iÅŸbirliÄŸi ne kadar önemliyse Rusya'yla da iÅŸbirliÄŸi de o kadar önemli” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.