Sosyal Medya

Kültür Sanat

Genç Öncüler Kısa Film Yarışması sonuçlandı

Genç Öncüler Kısa Fikm Yarışması'nda dereceye giren filmlerin ödülleri pazar günü düzenleneck törenle sahiplerini bulacak



Genç Öncüler DerneÄŸi tarafından Sinefesto’nun katkılarıyla düzenlenen ‘Evsizler’ temalı kısa film yarışmasında ödüller açıklanıyor.

Bu yıl ilk kez gerçekleÅŸtirilen yarışmaya toplam 50 film baÅŸvuru yaptı. Bunlardan 45’i yarışmaya katılma hakkı kazandı. BaÅŸvuruların 1 Nisan 2016’da sona erdiÄŸi yarışmada Ev, Mama, Misafir, Kesik, Ölüler Parkı, Mülksüzler, Adem’in Hikayesi, YaÄŸmurlu Bir Gece, Bir Varmış Bir YokmuÅŸ ve Deli Seyfullah Destanı isimli filmler finale kalmaya hak kazandı.

Finale kalan 10 film yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, sinema eleştirmeni İhsan Kabil, senarist-yazar Tarık Tufan, yazar Cihan Aktaş ve sinema yazarı-yönetmen Abdulhamit Güler tarafından değerlendirecek.

Yarışmada birinciye 7.000, ikinciye 4.000 üçüncüye ise 2.000 lira ödül verilecek. Ayrıca Jüri özel ödülü ve Genç Öncüler Özel Ödülü kazanan yapımların sahipleri 1.000′er lira ile ödüllendirilecek.

Ödüller 24 Nisan Pazar günü düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Tören Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.