Sosyal Medya

YaÅŸam

Yalnızlık sigara kadar zararlı

İngiltere'de yapılan araştırma, yalnızlığın sigara kadar zararlı olduğunu ortaya çıkardı.



Ä°ngiltere'de yapılan bir araÅŸtırmada yalnızlıkla ilgili ilginç bir sonuç çıktı.  23 farklı çalışmanın birleÅŸtirilmesiyle oluÅŸturulan araÅŸtırmada, katılımcılardan topluma olan baÄŸlılıklarını seviyelendirilmeleri istendi.

Katılımcıların koroner kalp rahatsızlıkları 3 ile 21 yıl arasında değişen dönemlerle izlendi. 23 farklı çalışmadan oranları yüzde 2.8 ile yüzde 77.2 arasında değişen katılımcılar kendilerini yalnız veya toplumdan dışlanmış olarak tanımladı.

YALNIZ Ä°NSANLAR NORMALDE DAHA FAZLA KALP HASTALIÄžINA YAKALANIYOR

Sonuç olarak yalnızlık ya da toplumdan dışlanma sorunu yaÅŸayan insanların yüzde 29’unun normalden daha fazla koroner kalp rahatsızlıklarına yakalandığı, yüzde 32’sinin ise daha fazla felç geçirdiÄŸi ortaya çıktı.

Yalnızlık sigara kadar zararlı

YALNIZLIK EN FAZLA AVRUPA'DA GÖRÜLÜYOR

Yalnızlığın en fazla görüldüğü yerler ABD, Avrupa, Japonya ve Avustralya olarak listelendi. Katılımcıların özellikle depresyon, fiziksel ve ruhsal sorunlar nedeniyle toplumsal iliÅŸkiler kuramadığı belirtildi. Bunun dışında, çevresinde birçok arkadaşı olmasına raÄŸmen kendini yapayalnız hisseden insanların sayısının da oldukça yüksek olduÄŸu ifade edildi.

SÄ°GARA VE ALKOL ALIÅžKANLIÄžI GETÄ°RÄ°YOR

Yalnızlık yaÅŸayan insanların saÄŸlıksız alışkanlıklar edindiÄŸi, bu alışkanlıkların başında da sigara, alkol, gereÄŸinden fazla ya da az gıda tüketiminin geldiÄŸinin altı çizildi.

Yalnızlık sigara kadar zararlı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.