Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cülerden Twitter'da terör provokasyonu

Paralel elemanlarının kendilerine PKK’lı görünümü vererek Twitter’da hesap açtıkları ve Güneydoğu'daki güvenlik güçlerini karaladıkları ortaya çıktı.



Paralel yapının 17-25 Aralık darbe giriÅŸiminde baÅŸarısız olmasının ardından PKK’ya verdiÄŸi desteÄŸe en çarpıcı örnek deÅŸifre oldu. Güvenlik birimlerinin Sur, Cizre, Silopi, Hakkari ve Nusaybin’de teröre karşı özverili operasyonlarını baltalamak ve bölge halkını kışkırtmak için oluÅŸturulan Twitter hesapları istihbarat birimleri tarafından incelenmeye alındı. 

KOD ADI: MEZ ZERDEÅžT 

Her gün onlarca bölücü paylaşımda bulunan ve 12 bin takipçisi bulunan ‘Med ZerdeÅŸt’ adlı hesap istihbarat birimlerinin dikkatini çekti.

Ä°stihbarat birimleri Twiter hebasının oluÅŸturulduÄŸu telefon ve mail adresinden kullancının kimlik bilgilerini tespit etti. Kendisini GüneydoÄŸu’da gibi gösterip sürekli terör örgütü propagandası yapan fotoÄŸraflar ve paylaşımlarda bulunan ‘Med ZerdeÅŸt’ adlı Twitter hesabını kullanan K.K.’nın kimlik bilgilerine ulaÅŸan istihbarat birimeleri paralel yapının ihanetini belgeledi. 

KAYNAK HOLDÄ°NG ÇALIÅžANI 

Yapılan incelemede K.K.’nın Ä°stanbul Esenyurt’ta ikamet ettiÄŸi ve paralel yapının ÅŸirketlerinden Kaynak Holding bünyesindeki nt maÄŸazalarında çalıştığı belirlendi. Paralel yapı üyesi olan K.K.’nın FETÖ talimatıyla PKK propagandası yapıp devleti ve hükümeti kötülediÄŸi belirlendi.

SOSYAL MEDYADA Ä°HANET

Söz konusu hesapla ilgili inceleme yapıldığında her gün terör örgütü PKK propagandası yapıldığı, yanıltıcı görsellerle polislerin sivil katliamı yaptığı iftirasının atıldığı ve şehitlerle ilgili paylaşımlarda bulunulduğu belirlendi.

Ä°stihbarat birimleri tıpkı K.K. gibi birçok paralel yapı üyesinin Pensilvanya’nın talimatı ile PKK’ya destek için kurulan onlarca sosyal medya hesaplarından gün boyu paylaşımlarda bulunduÄŸunu belirledi. 

AkÅŸam

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.