Sosyal Medya

Güncel

ABD, Suriyeli aktivisti ülkeye almadı

ABD, Suriyeli yardım kuruluşu yöneticisi Raed Salih'in ödül almak üzere ülkeye girişine izin vermedi



Suriye Sivil Savunma Birimi BaÅŸkanı Raed Salih’in, Suriye’de yaptıkları insani yardımlardan dolayı kendisine verilecek ödülü almak için geldiÄŸi ABD’ye alınmadığı bildirildi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, merkezi Washington'da bulunan sivil toplum kuruluÅŸu Interaction tarafından verilecek ödülü almak için Ä°stanbul’dan ABD'nin baÅŸkentine gelen Raed Salih, havaalanından geri gönderildi.

Suriye iç savaşı baÅŸladığından beri yaklaşık 40 bin kiÅŸinin hayatını kurtardıkları açıklanan gruba, Interaction’ın 2016 Ä°nsani Yardım ödülüne layık görmesine raÄŸmen, pasaport kontrolü yapan polisin “GeldiÄŸin yere geri dön” dediÄŸi kaydedildi.

Salih’in vizesinin 2016 yılının sonuna kadar devam ettiÄŸi ve buna ilave olarak da ABD Uluslararası Kalkınma Yardımları Ajansı (USAID) tarafından kendisine yolculuÄŸu için mektup verildiÄŸi ifade edildi.

Salih, ABD’ye indikten sonra vizesinin iptal edildiÄŸinin ve ABD’ye giremeyeceÄŸinin söylendiÄŸini belirtti.

ÃœLKEYE ALINMAMASINA ELEÅžTÄ°RÄ°

Interaction BaÅŸkanı Sam Worthington da yazılı açıklama yaparak, Salih’in ülkeye alınmamasını eleÅŸtirdi.

Worthington, “Salih’in ABD’ye alınmaması beni ÅŸoke etti ve derinden üzdü” ifadesini kullandı.

Salih’e bu ödülün direkt elden verileceÄŸine deÄŸinen Worthington, “EÄŸer ABD hükümeti Salih’in insani yardım ödülünü alması için ülkeye girmesine izin vermezse, Interaction liderleri Suriye sınırına bizzat giderek, yapmış oldukları yardımlardan dolayı kendisine ödülünü verecektir.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Salih'in Washington'daki Dulles Havaalanı'ndan tekrar İstanbul'a gönderildiği belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.