Sosyal Medya

Güncel

Kral Selman, Obama'yı karşılamadı

ABD'nin 11 Eylül hamlesinin ardından Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarıyla tehdit etmesi yankı uyandırmıştı. Bu gelişmelerin ardından Suudi Arabistan'a giden ABD Devlet Başkanı Obama'yı karşılamaya gitmeyen Kral Selman'ın vali gönderdiği belirtildi.



ABD BaÅŸkanı Barack Obama, ABD'nin Ä°ran'la iliÅŸkileri geliÅŸtirmesi ve Suudi Arabistan'ın, 11 Eylül saldırısında Riyad yönetiminin rolü olduÄŸunu iddialarını içeren yasa tasarısının Kongre'den geçmesi halinde "750 milyar dolarlık fonlarımızı satarız" diyerek ekonomik tehditte bulunan Suudi Arabistan'a gitti. Körfez Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi Zirvesi için Suudi Arabistan'a ziyaret eden Obama, havaalanındaKral Selman tarafından karşılanmadı. Körfez ülkelerinden gelen Arap liderleri havaalanında bizzat karşılayan Selman, Obama'yı karşılaması için krallığın üst düzey yöneticileri yerine Riyad Valisi'ni görevlendirdi. 

 ‘'MÃœTEÅžEKKÄ°RÄ°Z''

Obama'nın Riyad'a iki günlük ziyareti, ABD'nin Ä°ran'la iliÅŸkileri geliÅŸtirmesi ve Suudi Arabistan'ın, 11 Eylül saldırısında Riyad yönetiminin rolü olduÄŸunu iddialarını içeren yasa tasarısının Kongre'den geçmesi halinde ekonomik tehditte bulunmasının ardından gerçekleÅŸti. Obama'yı, havalimanında Kral Selman deÄŸil, Riyad valisi Prens Faysal Bin Bender Bin Abdulaziz ve Suudi DışiÅŸleri Bakanı Adil el-Cübeyr karşıladı. Kral'ın daha önce birçok lideri havalimanında karşılamaya gitmesine raÄŸmen Obama'yı Erga Sarayı'nda karşılaması dikkat çekti. Kral, ikili görüşme öncesi “Ben ve halkım Sayın BaÅŸkan'a ülkemizi ziyaret ettiÄŸi için çok müteÅŸekkiriz” dedi. Obama bugün BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn liderlerinin katılacağı zirveye katılacak.

Daha sonra İngiltere'ye gidecek olan Obama, burada Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere Başbakanı David Cameron ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin de katılacağı beşli görüşme yapacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.