Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan'da yeni bir sol parti atağı

Eski Yunanistan Meclis Başkanı Zoi Konstantopulu, yeni bir sol parti kurduğunu açıkladı...



Ajanslarda yer alan habere göre; Eski Yunanistan Meclis BaÅŸkanı Zoi Konstantopulu, Özgürlük Rotası (Plefsi Eleftherias) adıyla yeni bir solcu parti kurduÄŸunu açıkladı.

'GeleceÄŸi Troyka'sız, notasız kuruyoruz' sloganıyla Khitirio tiyatro salonunda konuÅŸmasına baÅŸlayan Kostantopulu, “GeleceÄŸe yelken açıyoruz, bu yüzden partimizin adı Özgürlük Rotası (Plefsi Eleftherias) olacaktır” dedi. Partinin amblemi de 4 mavi yelkeni olan mor bir tekne olarak tasarlandı.

'SYRIZA'NIN GÄ°TMESÄ° GEREK'

Ortak baÅŸlangıcımız, ortak deÄŸerlerimiz ve ortak hedeflerimiz olanlarla bir araya geleceÄŸimiz" diyen Konstantopulu, eski partisi SYRIZA için de “Gitmeleri gerek, eski yozlaÅŸmış partilerden hiçbir farkları yok, onları ilgilendiren tek ÅŸey iktidarda bulunmaktır" dedi.

Kostantopulu, “Kamu borcunun silinmesi, Almanların Yunanistan'a Ä°kinci Dünya Savaşı'ndan kalma tazminatlarının talep edilmesi ve demokratik egemenliÄŸin hâkim olması için mücadele edeceÄŸiz. GeleceÄŸimizi kimseye hediye etmiyoruz. GeleceÄŸimiz için mücadele ediyoruz ve geleceÄŸimizi kazanıyoruz" ifadeleriyle konuÅŸmasını bitirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.