Sosyal Medya

Güncel

Obama, Avrupalı liderlerle görüşecek

Beyaz Saray, Obama’nın Almanya ziyareti esnasında Almanya Başbakanı Merkel’in ev sahipliği yapacağı görüşmede Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, İtalya Başbakanı Renzi ve İngiltere Başbakanı Cameron ile bir araya geleceğini bildirdi



ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın, Almanya ziyareti sırasında Hannover’da BaÅŸbakan Angela Merkel'in ev sahipliÄŸi yapacağı toplantıda Fransa, Ä°ngiltere ve Ä°talya lideriyle bir araya geleceÄŸi belirtildi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Obama’nın, 25 Nisan’da Hannover'da Almanya BaÅŸbakanı Merkel’in önderliÄŸinde yapılacak toplantıda Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollade, Ä°talya BaÅŸbakanı Matteo Renzi ve Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron ile bir araya geleceÄŸi kaydedildi.

Obama’nın Avrupalı partnerleriyle, silahlı gruplarla ortak mücadele çabalarının yanı sıra söz konusu ülkeler arasında ve Avrupa içerisinde istihbarat bilgilerinin daha etkin bir ÅŸekilde paylaşılması duyulan ihtiyacı ele alacağı ifade edilen açıklamada, “Liderler, IŞİD’le mücadele, göçmenlik, Suriye, Ukrayna ve Libya konularının da aralarında bulunduÄŸu bir dizi konuyu görüşecek” bilgisi paylaşıldı.

Liderlerin ayrıca NATO müttefiklerinin Avrupa’nın doÄŸusu ve güneyindeki zorluklara iliÅŸkin atmaları gereken ilave adımlarla Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı müzakerelerini deÄŸerlendirecekleri belirtildi.

Suudi Arabistan’ın baÅŸkenti Riyad’da temaslarda bulunan Obama, yarın akÅŸam saatlerinde Ä°ngiltere’ye geçecek. Obama, ardından turunun son ayağı Almanya’ya gidecek.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.