Sosyal Medya

Güncel

Rusya'nın Ukrayna savaşında Çeçen takviyesi

Rusya, Ukrayna’nın doğusuna yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda Çeçenistanlıları ve Dağıstanlıları kullanıyor.



Ukrayna Savunma Bakanlığı'na baÄŸlı Ä°stihbarat TeÅŸkilatı, Rusya’nın, Ukrayna’daki askeri birliklerini Dağıstan ve Çeçenistan sakinleri ile takviye ettiÄŸini bildirdi.

Ä°stihbarat TeÅŸkilatı’nın açıklamasında, “Çok sayıda Rus askerin, Rusya’nın Ukrayna’da baÅŸlattığı savaÅŸa katılmayı reddettiÄŸinden dolayı Rusya Silahlı Kuvvetleri, Güney Kafkasya halkları mensuplarından oluÅŸan birlikleri Donbas’a gönderiyor” diye kaydedildi.

Kırım haber ajansında yer alan habere göre, Ukrayna’nın iÅŸgal altındaki Novoazovsk ÅŸehrinde konuÅŸlandırılan Rus ordusunun mekanize piyade tugayına 19 Nisan tarihinde Dağıstan ve Çeçenistan’dan gelen kiÅŸilerin katıldığını belirten Ä°stihbarat TeÅŸkilatı, “Söz konusu birliÄŸin askerlerinden birisinin kimliÄŸi tespit edildi: 18 Temmuz 1985 doÄŸumlu Alibatırov Ä°slam Ramazanoviç” açıklamasında bulundu.

Bunun yanı sıra İstihbarat Teşkilatı, ateşkesin ilan edilmesine rağmen Rus askerlerin ve Rusya yanlısı teröristlerin devamlı olarak Ukrayna askerlerine saldırı düzenlediğini bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna cephesine Dağıstanlı ve Çeçenistanlı askerlerini göndermesinin diğer bir sebebinin, Rusya'ya gönderilen asker cenazelerinin kamuoyunda yaratabileceği infial olduğu tahmin ediliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.