Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu: 3 milyar euronun gelişinde sıkıntı var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin (AB) Suriyeli mültecilere vadettiği 3 milyar avronun gelmesi konusunda sıkıntılar olduğunu belirtti.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, "AB'nin Suriyeli göçmenlere vadettiği 3 milyar avronun gelmesi konusunda sıkıntılar var. AB, Türkiye gibi aday ülkelerde projeleri destekliyor. Fonlar var ama proje hazırlamak gerekiyor ve bu 2 yıl sürer. Suriyelilere 2 yıl boyunca sunulan yaşam şartları ne olacak?" dedi.

"BÄ°ZÄ°M VATANDAÅžLARIMIZ BUNU HAK EDÄ°YOR"

Bakan Çavuşoğlu, "Ahde vefa önemlidir. Haziran ayı sonu itibariyle Türkiye yükümlülüklerini yerine getirdikten sonra, AB vizeyi kaldıracak. Bizim vatandaşlarımız bunu hak ediyor. Bizim vatandaşlarımız artık sığınmacı değil. Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız bile artık Türkiye'ye dönmeye çalışıyor" diye konuştu.

"BİR ARA VERİLMİŞ DURUMDA AMA ÇEKİLME YOK"

Cenevre görüşmeleri ile ilgili Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rejimin bu tavırları sebebiyle bir ara verilmiş durumda ama çekilme yok. Türkiye olarak biz muhalefetin Cenevre'de kalması ve müzakerelerin devam etmesi noktasında telkinlerimizi sürdürüyoruz. Bundan sonra da olumlu katkımızı vermeye devam edeceğiz"

WASZCZYKOWSKÄ° : VÄ°ZE UYGULANMASINI Ä°STEMEYÄ°Z

Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, "Biz Polonyalılar için vizelerin kaldırılmasın isterken Türk vatandaşlarına vize uygulanmasını istemeyiz. Ortaklar teknik kriterleri yerine getirebiliyorsa vizelerin kaldırılmasından yanayız" dedi.

DEMOKRATÄ°K OLMAYAN DÃœZENE KARÅžIYIZ

Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski,"Rusya, dünyayı kendine göre yeniden düzenlemeye çalışıyor, demokratik olmayan bir düzen kurmak için uğraşıyor. Biz bu demokratik olmayan düzene karşıyız" diye konuştu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.