Sosyal Medya

Güncel

Abdullah Öcalan'ın kuzeni gözaltına alındı!

Emniyet güçlerinin terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlediği operasyonda, Abdullah Öcalan'ın kuzeni gözaltına alındı.



Polis, sosyal paylaşım hesaplarında terör örgütünün talimatı doğrultusunda Cumhurbaşkanı ve devlet kurumlarına hakaret edip, PKK propagandası yaptığı saptanan kişileri izlemeye aldı.

Ekipler, çalışmasını tamamladıktan sonra kimliÄŸini belirlediÄŸi 9 şüphelinin 
Gaziantep'inNizip ilçesi ve Åžanlıurfa'da eÅŸ zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan baskınlarda terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kuzeni ile DBP Nizip ilçe eÅŸ baÅŸkanının da bulunduÄŸu 9 kiÅŸi gözaltına alındı.

Bu kiÅŸilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 1 tüfek, 30 av tüfeÄŸi fiÅŸeÄŸi, 66 tabanca kurÅŸunu, 750 kök hint keneviri, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, havai fiÅŸek rampası, örgütsel dokümanlar, bilgisayar ve hafıza kartlar ele geçirildi.

Şüpheliler polis ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.

BULANIK'TA HDP'LÄ° BAÅžKANLAR GÖZALTINDA

Operasyonun bir diğer adresi de muş'un Bulanık ilçesiydi. Polis ve askerin ortak operasyonunun hedefi, merkez ve köylerde, "terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan haklarında soruşturma başlatılan 30 şüphelinin yakalanmasıydı.

Operasyonda aralarında Ä°lçe Belediye BaÅŸkanı Figen YaÅŸar, HDP Ä°lçe EÅŸ BaÅŸkanı Selvi Kaya, Ä°l Genel Meclisi üyesi Seyithan Akkaya ve Belediye Meclis üyesi Zafer Sönmez'in de bulunduÄŸu 29 kiÅŸi gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı bulunan bir kişi de aranıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.