Sosyal Medya

Dünya

Mülteci anlaşmasında ilk rapor olumlu

Avrupa Komisyonu'nun Türkiye-AB mülteci anlaşması raporu çıktı. Raporda, anlaşmanın işler hâle gelmesi için "olumlu bir gelişme" gösterildiği belirtildi. "Çaba ve kararlılık sürmeli" denildi.



Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği (AB)-Türkiye anlaşmasının uygulanması üzerine hazırladığı raporda, anlaşmanın işler hâle gelmesi için olumlu bir gelişme gösterildiğini ortaya koydu. Bu pozisyonun korunması, geri gönderme ve yeniden yerleştirme operasyonlarının sürmesi için çabaların ve kararlılığın devam etmesi gerekiyor.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans'ın ifadeleri şöyle:

"GeçtiÄŸimiz üç hafta içinde yasa dışı geçiÅŸlerde keskin bir düşüş gözlemledik, ÅŸimdi ihtiyacı olanların yeniden yerleÅŸtirilmesi için yasal kanalların açılması üzerine el ele vermemiz gerekiyor. Uygulamanın önemli adımlarında olumlu geliÅŸim görsek de, Komisyon, AB-Türkiye anlaÅŸmasının tüm maddelerinin uygulanması için, Türkiye’deki Suriyeli mültecilere yönelik projeler, vize serbestisi süreci, AB ve uluslararası yasalara uygunluk da dâhil olmak üzere tüm süreçlere müdahil olmaya devam edecektir."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.