Sosyal Medya

Güncel

Adil Gür'den 'dokunulmazlık' anketi

Adil Gür, dokunulmazlıklar konusunda bir anket yaptı.



Gündemden düşmeyen dokunulmazlıklar konusunda halkın nabzını tutan A&G AraÅŸtırma Åžirketi'nin sonuçlarına göre araÅŸtırmaya katılım gösterenlerin yüzde 63'ü, "HDP'li bazı milletvekillerinin teröre destek verdiÄŸini" düşünüyor ve bu sebeple dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyor. Yüzde 41'i ise "Bütün HDP'lilerin dokunulmazlığı kaldırılsın" diyor.

Åžirketin yaptığı araÅŸtırma için 26-27 Mart arasında 39 ilde 123 mahalle-köy ve belde gezilerek, 18 yaÅŸ ve üstü 2 bin 199 kiÅŸiyle yüz yüze görüşme yapıldı. Hane hane yapılan ankette, deneklerden 1090'ı kadınlar arasından seçildi.

İşte araştırmanın sonuçları:

jkauv_1461131841_8974

"TOPLUMDA KARARLILIK VAR"

A&G AraÅŸtırma Åžirketi sahibi Adil Gür, araÅŸtırma ile ilgili "Kamuoyunda hükümetin, devletin ve askerin mücadelesine destek var. Ankara Kızılay patlamasından sonra devletin güvenlik güçlerinin gösterdiÄŸi silahlı mücadeleye destek arttı. Türkiye'deki seçmenin yüzde 94.2'si milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında bir sakınca görmüyor. Toplam katılımcıların yüzde 63'ü teröre destek veren veya tüm HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyor. Terörü yenme konusunda da toplumda çok ciddi bir kararlılık var" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.