Sosyal Medya

Güncel

Sisi'ye Mısır adaları davası

Eski Mısır Cumhurbaşkanlığı adaylarından Sabbahi, Sanafir ve Tiran adalarının Suudi Arabistan’a bırakılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Sisi ve Başbakan İsmail hakkında dava açtı



Mısır’da yapılan son CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi’nin tek rakibi olan Hamdin Sabahi’nin, Sanafir ve Tiran adalarının Suudi Arabistan’a bırakılmasından dolayı Sisi ve BaÅŸbakan Åžerif Ä°smail hakkında dava açtığı bildirildi.

Sabahi’nin avukatı Ä°sam el-Ä°slamboli’nin Kahire Ä°dari Mahkemesi’ne sunduÄŸu dilekçede, çok sayıda belgenin Sanafir ve Tiran adalarının Mısır’a ait “ulusal haklar” olduÄŸunu ispatladığı belirtilerek, Kızıldeniz’de yer alan söz konusu adaların Suudi Arabistan sınırları içinde yer aldığına dair Mısır ile Suudi Arabistan arasında imzalanan anlaÅŸmanın iptal edilmesi istendi.

Anayasanın söz konusu ulusal hakların değiştirilmesine müsaade etmediği hatırlatılan dilekçede, aksine devlet kurumlarını söz konusu hakları korumakla görevlendirdiğine dikkat çekildi.

Mısır Bakanlar Kurulundan 10 Nisan’da yapılan yazılı açıklamada, Kızıldeniz’de yer alan Sanafir ve Tiran adalarının iki ülke arasında belirlenen yeni deniz sınırı anlaÅŸması çerçevesinde Suudi Arabistan sınırları içinde yer aldığı bildirilmiÅŸti.

Eski cumhurbaÅŸkanı adayı Sabbahi 11 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamada, CumhurbaÅŸkanı Sisi ile Kral Selman bin Abdülaziz’i imzaladıkları anlaÅŸmayı iptal etmeye çağırmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.