Sosyal Medya

Güncel

Kamuda memur iyileÅŸtirme bekliyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şube müdürleri özlük haklarında iyileştirme bekliyor.



657 Sayılı Kanuna göre kamu kurum ve kuruluÅŸlarında görev yapan ÅŸube müdürleri gerek çalışırken gerekse emekli olduklarında bazı hak kayıpları yaşıyor. Åžube müdürlerinin idari ve teknik sorumluluklarının yanında ek olarak gerçekleÅŸtirme görevlisi ve İşçi SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi  (Ä°SG) açısından Ä°ÅŸveren Vekili ve Ä°SG Kurul BaÅŸkanı görevlerinin verilmesi ile sorumlulukları daha da arttı.  Sorumluluklarının artmasına raÄŸmen mevcut uygulamada yöneticiler arasında ücret aralıkları dengesizliÄŸi bulunuyor. Genel Müdür Muavini ile Daire BaÅŸkanı arasında maaÅŸ farkı 300 TL seviyelerinde iken Daire BaÅŸkanı ile Åžube Müdürü(GÄ°H)  arasında 1450 TL civarına kadar çıkıyor.

Daire Başkanı ile Şube Müdürü arasındaki bu orantısız fark Şube Müdürlerine de Daire Başkanlarına verilen Makam Tazminatının yarısı (710TL. yapar) verilmek suretiyle makul seviyeye çekilebilir. Diğer taraftan makam tazminatlarının yöneticilik yapan kişilere verilen bir hak olması gerektiği dikkate alındığında, bu tazminatın yöneticilik görevi olmayan kariyer uzmanları ile Müfettişlere verilmesine rağmen, kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici olarak görev yapan Şube Müdürleri bu tazminattan mahrum bırakılıyor.

Emekli durumunda; Şube Müdürlerine bağlanan maaş miktarı çalışırken aldığı ücretin neredeyse yarısına düşmesi sebebiyle çok sayıda Şube Müdürü emekli olamamakta ve 65 yaşını beklemektedir. Bu ise üniversitelerden mezun birçok insanın işsiz kalmasına sebep olmakta.

Hükümetin Kamu Personel Reformu yapmak üzere bir çalışması olduÄŸu biliniyor. Yapılacak düzenlemelerde çalışma barışını olumsuz etkileyen bu durumların dikkate alınması ve bu çalışma yapılıp KanunlaÅŸana kadar Åžube Müdürlerine Makam ve Görev Tazminatı verilerek ücret dengesinin saÄŸlanması bekleniyor. 

Emekli olmaları halinde ise;  30 Hizmet yılı baz alınarak;

Daire BaÅŸkanı                                         :  3.515 TL

Teknik kökenli Åžube Müdürü                    :  2.590 TL

GÄ°H Sınıfı Åžube Müdürü                           :  2.065 TL

Mühendis                                               :  2.590 TL

Ä°lkokul Mezunu Sendikalı Kamu İşçisi       :  3.500 TL civarında emekli maaşı alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.