Sosyal Medya

Güncel

4 canlı bomba Türkiye'ye girdi!

IŞİD’in Türkiye ve Almanya’da “intihar” eylemleri planladığı tespit edildi.



Ãœlke içinde alarm verilirken, Türkiye Almanya’ya istihbarat paylaşımında bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü, IŞİD’in Suriye’den 4 kiÅŸilik bir timi yasadışı yollardanTürkiye’ye soktuÄŸunu saptadı. Terörle Mücadele Daire BaÅŸkanlığı’nca hazırlanan bilgi notunda, Suriye’de IŞİD adına savaÅŸan Talip, Furkan, Cuma ve MemiÅŸ kod adlı militanların ülkemize giriÅŸ yaptığı ve eylem hazırlığında olduÄŸuna dikkat çekildi.

ALMANYA'YA UYARI

Suriye’deki IŞİD grupları ile baÄŸlantılı olan Yunus D.’nin de örgüt adına muhtemel hedeflere yönelik video ve fotoÄŸraf çekimi yaparak “keÅŸif” çalışmasında bulunduÄŸu tespit edildi. Emniyet Müdürlüklerine gönderilen uyarı yazısında, “IŞİD’le irtibatlı kiÅŸilerin canlı bomba temin etmeye hazır olduÄŸu yönünde istihbari bilgiler elde edilmiÅŸtir” notu da düşüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü, IŞİD’in Paris ve Brüksel’deki intihar eylemlerinden sonraAlmanya’da da benzer saldırı hazırlığını deÅŸifre etti. Türkiye’de görev yapan polisirtibat görevlisi üzerinden Almanya makamlarına elde edilen istihbarat paylaşıldı.

Almanya’ya iletilen kritik bilgide, IŞİD terör örgütü yöneticilerinin açık kimliÄŸi bilinmeyen Mahmut Taha Husayn Al-Tai adlı militana Türkiye üzerinden Almanya’ya gitmesi talimatı verildiÄŸi açıklandı. “Canlı bomba olduÄŸu deÄŸerlendirilen IŞİD mensubunun kendisini kamufle etmek amacıyla takım taraftarı gibi forma giyeceÄŸi ve taraftarların arasına karışarak dikkat çekmeden Almanya’ya giriÅŸ yapmak istediÄŸi ÅŸeklinde bilgiler alındı” denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.