Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: Her CHP'li hapse girmeye hazır olmalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti olarak dokunulmazlıkların kaldırılmasını vadettiklerini hatırlattı, "Bu ülkede akademisyenler, askerler, gazeteciler, genelkurmay başkanı hapse giriyorsa, demokrasi mücadelesi veren her CHP’li hapse girmeye hazır olmalı" dedi.



CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu, parti olarak dokunulmazlıkların kaldırılmasını vadettiklerini belirtti ve "Bu ülkede akademisyenler, askerler, gazeteciler, genelkurmay baÅŸkanı hapse giriyorsa, demokrasi mücadelesi veren her CHP’li hapse girmeye hazır olmalı" dedi. KılıçdaroÄŸlu dokunulmazlıklar konusunda partisinin tavrını ÅŸu sözlerle anlattı:

"Milletvekili dokunulmazlığının erdemli ve temiz siyaset önünde engel teÅŸkil etmesine izin vermeyeceÄŸiz. Partimiz ne diyor: Anayasa’da deÄŸiÅŸiklik yaparak milletvekili dokunulmazlığının sadece kürsü dokunulmazlığı olmasını saÄŸlayacağız. Ä°hale takipçisinin ne dokunulmazlığı olur kardeÅŸim. Bu ülkede akademisyenler, askerler, gazeteciler, genel kurmay baÅŸkanı hapse giriyorsa, demokrasi mücadelesi veren her CHP’li hapse girmeye hazır olmalı. Bedel ödenmeden mücadele mi verilir ?"

"Saray ‘O davaların savcısıyım’ diyordu"

"Size bir yüzbaşının hikayesini anlatacağım. 6 yıl önce emniyet birimlerine ihbar geliyor. Ordu’da bir çete fuhuÅŸ ve casuslukla suçlanıyor. Ä°dari soruÅŸturma 2 yıl sürüyor. 2 yıl sonra 19 Mayıs 2011’de eÅŸ zamanlı 9 ilde operasyon yapılıyor 357 kiÅŸi gözaltına alınıyor. 2 yıldan sonra savcı iddianameyi hazırlanıyor. 1 yıl ve ömür boyu hapis isteniyor. Tek delil dijital veriler. Bunlar hukuka göre zaten delil deÄŸil.  Bu sanıklardan biri Ersel Ezer. 10 yıl hapsi isteniyor. Lideri koordinatörü yok bu öğütün. Kendisi evde olmadığında arama yapıyorlar ve bir cd buluyorlar. Teröristlerin tuzaklamalarıyla ilgili nasıl tedbir alınır o var cd’de. Adam öğretmen zaten.

‘Ben hayatım boyunca ordu dışında hiçbir örgüte üye olmadım.’ Diyor. Bu savunma yapılırken AKP’li bakanlar ‘Türkiye bağırsaklarını temizliyor’ diyordu. Saray ‘O davaların savcısıyım’ diyordu. Dijital delillerin tamamının sahte olduÄŸu ortaya çıktı. Yüzbaşı davanın karar duruÅŸmasına da gitmedi. Diyarbakır Hani’de teröristler karakolu bombaladı ve kendisi çok ağır yaralandı.  Yüzbaşı ambulans uçaÄŸa karısı ve çocuÄŸunu bindirmek istedi. Hayır dediler. Yüzbaşı kendi cebinden parasını verdi Ankara’ya geldiler.

Geçen DavutoÄŸlu ÅŸehit yakınlarını çağırıyor. Kurayla iÅŸ veriyor. Senin beyin damarlarına kan gitmiyor mu ? Bir gazinin yaÅŸadığına bak. Ajanlıkla suçlanıyor. Gazi oluyor. EÅŸi ve çocuÄŸunu ambulansa almıyorlar.DeÄŸerli arkadaÅŸlar bu tür kahramanlar yeni deÄŸil eskiden de vardı. KurtuluÅŸ savaşını beraber verdik. 23 Nisan’da meclisi açtık. Åžimdi kutlamayalım diyorlar. Hani bu meclis gazi meclisti."

"Geri adım attıracağım. Bedel ödeyeceğiz."

"Hangi ÅŸartlar altında 1 Mayıs’ı kutluyoruz. Ölümlü iÅŸ kazalarında Avrupa’da birinciyiz. Bunun önüna nasıl geçeriz yerine ‘1 Mayıs’ı nasıl kutlatmayız’ diyorlar. KardeÅŸim biz 1 Mayıs’ı kutlarız. Amasya’daki Sivasta’ki madencilere bunlar mı sahip çıkacak?
Bir sürü kanun geliyor işçilerle ilgili. Bunlar yasalaÅŸmadan önce ekonomik ve sosyal konseyde görüşülmesi lazım. 3 ayda bir BaÅŸbakan liderliÄŸinde toplanır diyor. En son ne zaman toplandı? 7 yıldır toplanmıyor. Hangi sosyal sorunu çözecek. Anayasayı kendileri uymuyorlar. KardeÅŸim sen istadiÄŸini yapamazsın çünkü unutma karşında CHP var. 
Geri adım attıracağım. Bedel ödeyeceğiz. İşçinin bedel ödediği yerde milletvekili neden ödemesin ?"

"Bunlar annelerin yurda emanet ettiği çocuklara ihanet ettiler"

"Aileden sorumlu bakan aileleri savunmuyor Ensar’ı savunuyor. Bizim arkadaÅŸlarımız Ensar’ı sorduÄŸunda “Haberimiz tok” diyor. 2014 tarihinde Ensar vakfından valiliÄŸe mektuÄŸ geliyor. Öğrenci hizmetlerinde ihtiyaç duyulan malzemelerin alınması için para isteniyor. Vakfın yurtlarında fakir çocukların barındığı gerekçesiyle 25 bin lira para veriliyor.

Ensar Vakfı BaÅŸkanı DilberoÄŸlu cevap veriyor. ‘Vakıfların böyle bir yurt açması mümkün deÄŸil. Misafirhane açtık’ diyor. Ä°yi de valilik yazısında ‘yurt’ diyor. Milli EÄŸitim Bakanı ‘Bizim öğrencilerimiz Ensar’ın yurdunda kalıyor’ diyor. Kaç tane yurt var diye sorduk.  24 saatte cevabı verilir.

O çocuklar emanettir. Ahlaktan bahsediyoruz. Bunu din adına yapıyorlar. Sevgili Peygamberimizin adlarından biri Muhammed’ül Emin’dir. Emanete ihanet etmeyin diyor. Bunlar annelerin yurda emanet ettiÄŸi çocuklara ihanet ettiler. Bunların dinle imanla hiçbir ilgileri yoktur. Bunların bütün maskelerini indireceÄŸim. Din iman adına ne söylüyorlarsa cepleri için söylüyorlar."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.