Sosyal Medya

Coğrafyamız

Afganistan istihbarat merkezine bombalı saldırıı: 7 ölü, 320 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kâbil'de, ülkenin istihbarat teşkilâtının merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendi. 7 kişi öldü, 320'den fazla kişi yaralandı. Saldırıyı Taliban'ın üstlendi.



 

Afganistan Devlet BaÅŸbakanı EÅŸref Gani, baÅŸkenti Kâbil'de bulunan istihbarat teÅŸkilâtının merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendiÄŸini açıkladı. SaÄŸlık bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre en az 7 kiÅŸi öldü, 320kiÅŸi yaralandı. Bakanlık yaralılardan bir kısmının durumun ağır olduÄŸunu da belirtti.

Saldırıyı bir hafta önce bahar taarruzu ilan eden Taliban' üstlendi. Saldırı sonrasında yarım saat süren bir çatışma gerçekleşti. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid de yaptığı açıklamada saldırı sonrası Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını açıkladı.

Hükümet yetkilileri ise saldırıyı Taliban'ın gerçekleştirdiğini henüz doğrulamadı. Taliban saldırılarına başlayacağını açıkladığı 12 Nisan'dan bu yana özellikle Kunduz eyaletinde birçok saldırı düzenledi.

Saldırı düzenlenen bina diğer devlet binalarının da çok yakınında ve başkanlık sarayına birkaç yüz metre uzaklıkta. Patlama geniş çevrede duyuldu ve bölge giriş çıkışlara kapatıldı.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.