Sosyal Medya

Güncel

Henüz Yanmadıysan..

'' Afrika'da her beş saniyede bir çocuk açlıktan ölürken senin aşk acın çok saçma geliyor..''



Düşünce Mektebi - Hacer TURAN
 

Gerçek aşkı tadanlara yapılan bir saygısızlık ve aşk duygusunu itibarsızlaştırma adına söylenmiş bu hadsiz cümleyi eleştirmek adına çizginin öteki tarafında olanları savunma amaçlı yazıldı bu yazı!

Bu söz eminim ciddi aşk! acısı çeken ya da bu duyguyu hiç tadamadığı için kıskançlık yapan ve teselli bahanesi olarak Afrikalı çocuğu seçen biri tarafından sarf edilmiştir.

Sizin aşktan anlayışınız nedir?

Aşka yüklediğiniz anlam nedir?

Aldığınız bir tasavvuf eğitimi terbiyesi var mıdır?

Yetiştiğiniz kültür,ortam neresidir?

Bütün bunların etkisiyle kafanızda bir fikir oluşacak ve bu doğrultuda aşka bir anlam atfedeceksinizdir.

Bütün bunların sonucunda böylesi akla zarar bir kıyaslama da ortaya çıkmış olabilir...

Hayatta kalma adına zorunlu bir gereksinme olan yeme ihtiyacı ile ancak ve ancak duygulardan ibaret olan ulvi bir hissiyatı ve muhatabı kalp olan bir gerçeği açlıkla kıyas etmek zihinsel bir kabızlıkla ifade edilebilir ancak..!

Tv ekranlarında,magazin sitelerinde okunan ya da toplumun bir kısmının yaÅŸadığı iki günlük fiziksel çekimi, ''aÅŸk yaşıyorlar''  ! diye lanse ederseniz Bu AÅŸk gerçeÄŸini açlık duygusuyla pekala kıyas edebilirsiniz..!

Muhatabına yansımamış bir sevdanın,henüz dillendirilememiÅŸ bir çarpıntının,aÅŸka düşmüş yüreÄŸin, ÅŸehitlik derecelerinden birine denk düştüğünü göz önüne alırsak ve hasta edercesine yataklara düşürdüğünü bilirsek halk arasında 'Kara Sevda' dediklerinden hani.. Ve Aşıkların ölmediÄŸinden haberdar olursak  ''AÅŸk'ın'' hak ettiÄŸi manayı o zaman kendisine teslim edebiliriz.

Bir öneri;

Obez olarak nitelendirebileceğimiz insanlar bi zahmet biraz az yerlerse hatta bütün insanlar yemeklerini yerlerken bunda afrikalı, aç insanların da hakkının olduğu bilinciyle insaflıca yerlerse o zaman her 5 sn'de 1 insan ölmeyecektir Allah'ın izniyle...,

Ha Gerçek Aşk'ı soracak olursanız:

"CENNETTE SENİNLE YAŞAYACAĞIM İÇİN ÖLÜM BANA HOŞTUR YA AIŞE "DiYEN EFENDiMiZiN (S.A.V) YAŞADIĞIDIR.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.