Sosyal Medya

Güncel

Hollande milyarlarca dolarlık anlaşma için Kahire'de

Sisi'nin yaptığı darbeden sonra, askeri anlaşmalarla daha da sıkı hale geldiği Mısır ile Fransa arasında çeşitli konularda 30 anlaşma daha imzalandı



Fransa Cumhurbaşkanı Françouise Hollande, milyalraca dolarlık anlaşma için Kahire'de. İki cumhurbaşkanı arasında doğalgazdan, Sina'da güneş enerjisine, mistral gemilere kadar 30 anlaşma imzalandı.

Mısır cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ala Yusuf, Fransa Cumhurbaşkanı Francoise Hollande'nin Kahire ziyaretini 'fırsat' olarak değerlendirerek, ziyaretin Fransa ile ilişkilerin daha sağlamlaştırılmasına katkı sunacağını söyledi

Fransa CumhurbaÅŸkanı Hollande’nin beraberinde Fransa'nın iÅŸ dünyasından enerji, havacılık, savunma, taşımacılık, altyapı, çevre ve telekomünikasyon gibi sektörleri temsil eden büyük bir heyetin geldiÄŸini belirten Yusuf, Hollande'nin ziyareti sırasında 30 anlaÅŸma imzalandığını kaydetti. Ä°mzalanacak anlaÅŸmalar kapsamında, askeri alanda 1 milyar euroluk 3 yeni anlaÅŸma bulunduÄŸu belirtiliyor.

Son dönemde, özellikle Sisi'nin yaptığı darbeden sonra, Mısır ile Fransa arasındaki ilişkilerin askeri anlaşmalarla daha sıkı hale geldiği gözleniyor. 24 adet refale tipi savaş uçağının yanı sıra bir savaş gemisi almak için Şubat 2015 tarihinde 5,2 milyar Euro değerinde bir anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşma gereğince, Mısır 6 adet savaş uçağını ve savaş gemisini Yeni Süveyş Kanalının açılışı öncesinde teslim almıştı.

Ekim 2015 tarihinde ise, Fransa Rusya için ürettiÄŸi Mistral tipi uçak gemilerinin satışı için Mısır’la anlaÅŸmıştı. AnlaÅŸma gereÄŸince Mısır Fransaya 950 milyon Euro ödeyecek.

16 helikopter ve yaklaşık bin mürettebat kapasiteli uçak gemilerinin 400 kişilik Mısırlı ekibin eğitiminden sonra Temmuz ayında teslim edileceği belirtildi.

Mısır ile Fransa arasındaki ticaret hacminin 2014-2015 mali yılında 3,2 milyar dolara ulaşmıştı. Böylelikle Fransa, Mısır için en büyük ticari ortaklardan biri haline geldi.

Hollande’nin ziyaretinde imzalanan anlaÅŸmalar şöyle: Rüzgar enerjisi, Ä°skenderiye'de kanalizasyon arıtma merkezi, sanat ve bilim dallarına iÅŸbirliÄŸi, Ramses tramvay hattının modernizasyonu, elektrik santrali, modern ulaşım, yenilenebilir enerji, turizm, Paris'te SüveyÅŸ Kanalı fuarı organizesi, Mısır-Fransa kültürel iÅŸbirliÄŸi, Sina'da güneÅŸ enerjisi, doÄŸalgaz, metro, elektrik transferi

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.