Sosyal Medya

Güncel

Nusaybin'den kaçmaya çalışan 20 PKK'lı öldürüldü

Mardin'in Nusaybin ilçesinden Suriye'nin Kamışlı kentine kaçmaya çalışan PKK'lılar ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada, 20 terörist öldürüldü.



Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde operasyonlar aralıksız sürüyor.

Ä°HA'nın haberine göre; Dün akÅŸam saatlerinde Nusaybin'den sınıra kaçmaya çalışan çok sayıda PKK'lı, Kanika bölgesi olarak bilinen Zeynel Abidin ve Kışla Mahallesi'nde kıstırıldı.

Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında yaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmalar sonucu 20 PKK'lı Ã¶ldürülerek etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen PKK mensupları arasında, örgütün lider kadrosundan 2 ismin de bulunduÄŸu kaydedildi.

OPERASYONLAR SÃœRÃœYOR

Öte yandan Nusaybin'de PKK mensuplarının yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliÄŸinin saÄŸlanması için ilan edilen sokaÄŸa Ã§Ä±kma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta baÅŸlatılan operasyon sürüyor.

Müşterek operasyonda güvenlik güçlerince Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında 18 uzun namlulu silah, 3 roketatar ve 2 tabanca ile bu silahlara ait mühimmat bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.