Sosyal Medya

Güncel

İsrail, Kahire-Moskova yakınlaşmasından endişeli

Mısır ve Rusya arasında füze savunma sistemi ve sanayi bölgeleri konularında yapılan anlaşmaların İsrail'i endişelendirdiği ortaya çıktı.



İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'nin son dönemde Kahire ile Moskova yakınlaşmasından endişeli olduğu öğrenildi.

Rus kaynaklarının haberine göre, ilk demokratik seçimlerle iktidara gelen Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren Sisi'nin yeni dış politika çerçevesinde Rusya ile yakın ilişkiler geliştirmek istiyor. Bu çerçevede son 5 ayda iki ülke arasında sanayi bölgesi ve füze savunma sistemleri gibi önemli anlaşmalar imzalandı. Yakın süreçte Mısır-Rusya askeri yetkililerinin de bir araya gelecek olması İsrail ve ABD'yi endişelendirdiği belirtiliyor.

Konuyla ilgili yorumda bulunan Ortadoğu uzmanları, İsrail'in Camp David'i sarsacak gelişmelerden son derece endişeli olduğunu vurguluyor.

RUSYA'DAN MISIR'A 28 HAVA SAVUNMA SÄ°STEMÄ°

Rusya Radyo Elektronik Teknolojileri CEO'su Nikolai Kolesov "2015 yılında yapılan anlaşma doğrultusunda 28 savunma sistemini teslim etmeyi beklyioruz. Buna karşılık Mısır'a ihtiyacı olan 30 ayrı teçhizat için yeni bir anlaşma imzalayacağız" dediği belirtiliyor.

Rus teknoloji şirketi Rostec'in Başkanı Çemezov, Mısır ile Antey-2500 füze savunma sistemleri ve karadan havaya BUK füzelerinin sevkiyatı konusunda görüşme gerçekleştirdiklerini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.