Sosyal Medya

Güncel

Sudan'da kabileler çatıştı: 20 ölü

Güney Darfur eyaletinde 2 kabile arasında çıkan çatışmada en az 20 kişi hayatını kaybetti.



Sudan'ın Güney Darfur eyaletinde iki kabile arasında  Ã§Ä±kan Ã§atışmada ilk belirlemelere göre 20 kiÅŸinin öldüğü bildirildi. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ez-Zureykat kabilesinden  silahlı kiÅŸiler El-Mealiya kabilesine saldırdı. Eyaletin Hor Taan bölgesinde  meydana gelen saldırı sonrası çıkan çatışmalarda her iki taraftan da en az 10'ar  kiÅŸi hayatını kaybetti.

Kabileler arasındaki çatışmanın çıkış nedeniyle ilgili ayrıntılı bilgi  verilmezken, geçen yıl hükümetin taraflara sunduÄŸu barış anlaÅŸmasının sadece  Zureykat kabilesi tarafından imzalanması nedeniyle bu tür olayların yaÅŸandığı  kaydedildi.

Mealiya ve Zureykat kabileleri arasında 2013 yılından bu yana  Ã§atışmalar yaÅŸanıyor. Son olarak Åžubat 2015'te bu çatışmalara son vermek için  hükümet gözetiminde taraflarca barış anlaÅŸması imzalanmış ancak bir sonuç  alınamamıştı.

Darfur bölgesinde Sudan ordusu 2003 yılından bu yana isyancılarla  savaşıyor. Bölgede istikrarın olmayışı silah kullanımının yaygınlaÅŸmasına ve  kabileler arasındaki çatışmaların artmasına neden oluyor.
 

KAYNAKAA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.