Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ürdün'de İhvan'ın partisine baskın

Ürdün'de polis İhvan'ın siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin başkent Amman'daki genel merkezine baskın düzenle



Ãœrdün emniyet güçleri, Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı'nın (Ä°hvan) siyasi kanadı Ä°slami Çalışma Cephesi Partisi'nin baÅŸkent Amman'daki genel merkezine baskın düzenledi.

İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin Genel Sekreteri Muhammed ez-Zeyudi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin parti merkezine baskın düzenlediğini, kimlik kartlarını alıp çalışanlar ve misafirler de dahil merkezi boşalttığını söyledi.

Zeyudi, "Bu tür politikaların, ülkeyi daha fazla kaosa sürükleyeceğini düşünüyorum. Ülke akıllıca olmayan bu uygulamaların daha fazlasını kaldıramaz. Biz milli bir partiyiz, ahlaksızlık yuvası değil." dedi.

Olaya iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulunan Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Amir es-Sartavi, emniyete Ä°hvan'ın kapatılan merkezini açmaya çalışan birileri olduÄŸu yönünde ihbar geldiÄŸini, bunun üzerine ise ekiplerin durumu görmek için olay yerine sevk edildiÄŸini belirtti. Sartavi, "Ancak ekipler yanlışlıkla parti merkezine gitmiÅŸ. Durumu fark ettiklerinde de olay yerini terk ettiler." ifadelerini kullandı.

Ä°HVAN'IN GENEL MERKEZÄ° VE OFÄ°SLERÄ° KAPATILMIÅžTI

Ãœrdün'de çarÅŸamba günü Ä°hvan'ın Amman'daki genel merkezi ile CeraÅŸ, Madaba ve Mafrak kentlerindeki ofisleri kapatılmıştı. 

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler'in lideri Hammam Said, dün yaptığı yazılı açıklamada, tüm teşkilat üyelerini soğukkanlı davranmaya çağırarak, kararı ülke çıkarlarını gözetmeyen meşum bir saldırı olarak nitelemişti.

Ürdün makamları geçen ay İhvan'a, bu ay yapılması beklenen Şura Konseyi seçimlerini iptal etme talimatı vermişti.

Arap Baharı süresince Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı arasında bölünmeler yaşanmıştı. Abdulmecid Zenibat'ın öncülük ettiği bir grubun, teşkilatın Mısır İhvanı ile tüm bağlarını koparmasını istemesiyle ciddi anlaşmazlıklar çıkmış, Zenibat başta olmak üzere yaklaşık 10 kişi teşkilattan ihraç edilmişti.

TeÅŸkilattan ihraç edilen Zenibat ve arkadaÅŸları, İçiÅŸleri Bakanlığı’na Müslüman KardeÅŸler ismi ile tescil baÅŸvurusu yapmış, asıl Ä°hvan TeÅŸkilatı’nın tüm itirazlarına raÄŸmen Ä°Ã§iÅŸleri Bakanlığı baÅŸvuruyu kabul etmiÅŸ ve bu grup Müslüman KardeÅŸler ismi ile dernekleÅŸmiÅŸti. Asıl Ä°hvan ise bu olayı kendisine yapılan bir darbe olarak nitelendirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.