Sosyal Medya

Coğrafyamız

Muhaliflere misilleme çağrısı

Yüksek Müzakere Heyeti Başkanı Esad Zubi ve Ceyşul İslam'ın siyasi lideri Muhammed Alluş, muhaliflere Suriye rejiminin sivillere yönelik saldırılarına misillemede bulunma çağrısında bulundu.



Ä°nternet üzerinden Suriye’deki muhaliflere seslenen Yüksek Müzakere Heyeti BaÅŸkanı Esad Zubi, Esed rejimini ateÅŸkesi mevzi kazanmak için kullanmakla suçladı. Muhalifleri rejim saldırılarına cevap vermeye çağırdı.

Esed rejiminin saldırılarına devam etmesi ve Suriye’de siyasi geçiÅŸ konusunda ilerleme saÄŸlanmaması durumunda Cenevre’deki müzakereleri sürdürmeyeceÄŸini belirten Zubi, görüşmelerden ne zaman çekileceÄŸine dair bir tarih vermedi.

CeyÅŸul Ä°slam'ın (Ä°slam Ordusu) siyasi lideri ve baÅŸmüzakereci Muhammed AlluÅŸ da muhaliflere Suriye rejiminin sivillere yönelik saldırılarına cevap verme çaÄŸrısında bulundu. “Bu cevap saldırılarını artıran rejimin sivillere saldırmayı düşünmemesi için bir misilleme niteliÄŸinde olmalı. Bu, ÅŸiddeti tırmandırmaya yönelik bir çaÄŸrı deÄŸil, kendini savunmaya yönelik bir çaÄŸrı” dedi.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.