Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'ta Sadr yanlıları bakanlıklara saldırdı

Irak’ta hükümet karşıtı protestolar artarak devam ediyor. Sadr yanlıları dört bakanlığa saldırdı.



Şii lider Mukteda es Sadr yanlıları Irak'ın başkenti Bağdat'ta, hükümetin yolsuzluklarını protesto etmek için sokaklara döküldü. Dışişleri, eğitim, adalet ve iskan bakanlıklarına saldıran protestocular bakanların ve Başbakan Abadi'nin istifa etmesini istedi.

Protestocular yolsuzluğa son verilmesini ve vaat edilen reformların bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini söyledi. 2013 yılından beri yolsuzlukla mücadele ettiklerini söyleyen protestoculardan birinin Rudaw haber ajansına yaptığı açıklamalar dikkat çekiciydi:

“Irak petrol açısından zengin ama halk açlıktan ölüyor. Petrol gelirlerinin ve hazinedeki paralarının nereye gittiÄŸini kimse bilmiyor”.

Sadr yanlısı protestocuların saldırdığı bakanlıkları korumak üzere çok sayıda güvenlik kuvveti bakanlıkların önüne ve civarına sevk edildi. Görgü tanıkları güvenlik güçlerine helikopterlerin havadan destek verdiğini aktardı.

Şii lider Sadr dün yaptığı açıklama ile Abadi ve kabinesine görevi bırakması ve teknokrat bir hükümet kurulması için 72 saatlik süre verdiklerini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.