Sosyal Medya

Güncel

Cemil Bayık PKK'ya 'çekilin' talimatı verdi!

Terör örgütü PKK’nın Kandil'deki ele başlarından Cemil Bayık, il ve ilçelerdeki dağ kadrosuna kırsala çekilme talimatı verdiği iddia edildi



Bayık ve örgütün diÄŸer üst düzey yöneticilerinin bölgedeki teröristlere kırsala çekilme talimatı verdiÄŸi telsiz konuÅŸmalarına yansıdı. Kandil’den verilen talimatlarda daÄŸ kadrosunun kırsala çekilmesi istenirken, il ve ilçelerin terör örgütünün gençlik teÅŸkilatı YPS’ye bırakılabileceÄŸi belirtildi.

Güvenlik birimlerince kaydedilen telsiz konuÅŸmalarında Bayık’ın bazı talimatlarının,“DireniÅŸe devam ettiÄŸiniz görüntüsü verin. Telsizleri nadir kullanmaya gayret edin. Arkanızda yaralı bırakmayın. Tecrübe kazanmış, güvendiÄŸiniz gençleri yanınızda kırsal götürün. Çekilirken binaları tahrip edin, kazılan tünelleri tuzaklayın” olması dikkat çekti.

7 TERÖRİST DAHA TESLİM OLDU

Bu arada PKK ile yoÄŸun sıcak çatışmaların yaÅŸandığı Mardin Nusaybin’de iki terörist güvenlik güçlerine kendiliÄŸinden teslim oldu. Teslim olan teröristlerin 58 yaşındaki bir kadın militan ile saÄŸlık meslek yüksek okulundan terk genç erkek bir militan olduÄŸu bildirildi. Örgütün genç teröristi “SaÄŸlıkçı” olarak kullandığı belirtildi.

Nusaybin’in yanı sıra Şırnak’ta da 5 terörist teslim oldu. Geçen cuma günü de HakkariYüksekova’da PKK elebaÅŸlarından Cemil Bayık’ın gönderdiÄŸi mahalle sorumlusu ile keskin niÅŸancısı dahil toplam 7 kiÅŸi teslim olmuÅŸtu. Böylece son üç gün içinde örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanların sayısı 14’e yükseldi.

Etiketler:çekilin
Kaynak:Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.