Sosyal Medya

Güncel

TGB'den İncirlik'te çuval eylemi

2003'te Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesini protesto eden Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, İncirlik Üssü’ne girip, bir Amerikan askerinin kafasına çuval geçirmeye çalıştı.



Daha önce Ä°stanbul Eminönü'nde benzer bir eylem yapan Türkiye Gençlik BirliÄŸi (TGB)  bu kez Adana'da bir Amerikan askerinin başına çuval geçirme eylemi düzenledi.  

TGB'nin Ä°ncirlik Ãœssü'ne çekildiÄŸini belirttiÄŸi videoda TGB Adana Ä°l BaÅŸkanı Yalçın Semir Akarsu, bir Amerikan askerine 2003'te Irak'ta ülkesinin askerleri tarafından Türk askerlerinin başına çuval geçirildiÄŸini hatırlatan  TGB Adana üyelerinden biri, ABD askerinin başına çuval geçirmeye çalıştı.

Eyleme katılan 3 TGB üyesi gözaltına alındı. 

Al Jazeera'ye telefonla bilgi veren TGB Genel BaÅŸkan Yardımcısı Cem Dikmen,  Ã¼yelerinin askerler tarafından bölgeden alındığını ve ardından emniyet müdürlüğüne teslim edildiÄŸini söyledi. 

TGB'nin Twitter hesabından paylaşılan videoda ABD askerine ÅŸu ifadeleri kullandı: 

"2003 yılında askerimizin başına çuval geçirdiniz. Bunun ve ülkemizdeki terör olaylarının sorumlusu sizsiniz. Bombalar patlıyor her gün, şehit haberlerimiz geliyor. Bunun sorumlusu sizsiniz. Siz üssünüzden dışarı çıkamıyorsunuz ancak biz sizin çıkamadığınız hapishanenize kadar giriyoruz ve bu çuvalı başınıza geçiriyoruz. "

Kaynak: Twitter/genclikbirligi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.