Sosyal Medya

Güncel

Papa'dan Sanders ile görüşme iddialarına tepki

Katoliklerin dini lideri Papa, Sanders'le görüşme gerçekleştirdiği iddialarına tepki gösterdi.



Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, ABD baÅŸkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den aday adayı olan Vermont Senatörü Bernie Sanders ile görüşmesinin nezaket görüşmesi olduÄŸunu söyledi.

Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı sığınmacı krizinde, sığınmacıların Avrupa’da ayak bastığı ilk noktalardan biri olan Yunanistan’ın Midilli Adası'na günübirlik ziyaret gerçekleÅŸtiren Papa, dönüş yolunda uçakta kendisine eÅŸlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine Papa, ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olabilmek için kampanya yürüten Sanders ile yaptığı görüşmeye değindi.

Vatikan’da düzenlenen "Centesimus Annus Konferansı" katılımcılarının, Vatikan’da kendisinin de konakladığı Azize Martha Konukevi’nde kaldığını ifade eden Papa, "Bu sabah ben çıkış yaparken kendisi oradaydı. O benim ne zaman çıkacağımı biliyordu ve nazik biçimde benimle selamlaÅŸmak için eÅŸi ve bir çiftle orada beklemiÅŸ. AÅŸağıya indiÄŸimde onunla selamlaÅŸtım, tokalaÅŸtık, o kadar. Bu, bir eÄŸitimdir, siyasetle karıştırmayın. EÄŸer, bir selam vermeyi, siyasetle karıştırıyorsanız, size psikiyatriste gitmenizi öneririm" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Papa, ABD başkanlık seçimlerinde Sanders'ı desteklediği iddialarını reddetti.

Bernie Sanders da sabah Papa ile görüşmesine iliÅŸkin ABC News kanalına verdiÄŸi demeçte, “Papa, harika bir insan. Ben, Katolik deÄŸilim ama ondan gelen harika bir enerji var” dedi.

Sanders, Papa’yı olaÄŸanüstü çalışmalarından ötürü takdir ettiÄŸini de sözlerine ekledi.

ABD’li Senatör, dün de Vatikan’dan çıkışında gazetecilere, buraya Papa’dan davet alarak gelmediÄŸini, davetin Papalık Sosyal Bilimler Akademisinden geldiÄŸini belirtmiÅŸti. Sanders, baÅŸkanlık seçimlerinde Vatikan’ın kendisini desteklediÄŸi yönündeki iddialara ise karşı çıkmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.