Sosyal Medya

Güncel

Yüksekdağ: 3 yanlış bir doğruyu götürmez

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Bursa'da yaptığı açıklamada, AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini destekleyen 3 partiyi eleştirdi, "3 yanlış bir doğruyu götürmez. Ama 1 doğru 3 yanlışı bertaraf eder" dedi.



Parti Bursa il örgütünün birinci olaÄŸanüstü kongresine katılan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ, AK Parti’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifini Meclis BaÅŸkanlığı'na sunması ve CHP ile MHP'in de bu teklife destek vermesini eleÅŸtirdi.

YüksekdaÄŸ, “HDP’nin eÅŸ baÅŸkanları baÅŸta olmak üzere dokunulmazlıları kaldıracaklar. Ey faÅŸist akıllılar. Biz HDP olarak sizin ayağınızın altındaki o iktidar halısını çekip alırken, dokunulmazlığımız mı vardı. Åžimdi de sanıyorlar ki 3 yanlış bir araya gelirse 1 doÄŸruyu götürür. BoÅŸuna aldanmasınlar. Çünkü siyaset, halkların mücadelesi onların eÄŸitim sistemi deÄŸil. 3 yanlış 1 doÄŸruyu götüremez. Tam aksine 1 doÄŸru 3 yanlışı bertaraf eder" diye konuÅŸtu. 

"Yani HDP, 3 partiye de bu siyasi iktidarın bütün güçlerine de tek başına da meydan okumayı başarır." diyen Yüksekdağ, "Bu tanklar, toplar, ordular yıkım araçları birleşsin. Bir doğruyu, yani bizleri asla ve asla götürmeyi başaramayacaklar. Bir doğru, bu yanlışlar karşısında başarı kazanacak" ifadelerini kullandı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.