Sosyal Medya

Güncel

Başbakan'dan şehit maaşı talimatı

Başbakan Davutoğlu, Türk vatandaşı olmadığı için şehit maaşı alamayan polis memuru Tansu Aydın'ın Vietnamlı eşi Vu Yhuy Tuanvi'ye maaş bağlanması için talimat verdi.



Diyarbakır'da trafik kazası ihbarıyla pusuya düşürülüp, ÅŸehit edilen trafik polisi Tansu Aydın'ın Vietnamlı eÅŸi Vu Yhuy Tuanvi'ye ÅŸehit maaşı baÄŸlanacak. BaÅŸbakanlık, Sabah Gazetesi'nin Türk vatandaşı olmadığı için Vu'ya ÅŸehit maaşı baÄŸlanmadığı haberi üzerine harekete geçti. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Vu'nun maaÅŸtan faydalanması için gerekli mevzuat deÄŸiÅŸikliÄŸini yapılması talimatını verdi. 

BaÅŸbakanlıktan yapılan açıklamadai "Åžehit polisimiz Tansu Aydın'ın ÅŸehadet tarihi olan 23/07/2015 tarihinde, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Devleti uyruÄŸuna tabi olan eÅŸi Vu Thuy Tuong Vi Le'nin, adı geçenin vefatından sonra 5901 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca 05/08/2015 tarihli ve 2015/7999 sayılı Bakanlar Kurulu kararı uyarınca Türk vatandaÅŸlığını kazanmıştır."  bilgisi verildi. 

BaÅŸbakanlık, "EÅŸinin ÅŸehadeti sırasında vatandaÅŸ olmadığı için ÅŸehit yakını aylığı alamadığının anlaşılması üzerine Sayın BaÅŸbakanımız, Vu Thuy Tuong Vi Le'nin ÅŸehit yakını maaşı alması için gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması talimatını vermiÅŸtir." açıklamasını yaptı. 

Yasalara göre, bir Türk ile evlenen yabancı uyruklu kişi, ancak 3 yıl içinde Türk vatandaşlığına geçebiliyor.

Polis memuru Tansu Aydın ÅŸehit olduÄŸunda henüz 2 aylık evli oldukları için Vietnamlı eÅŸine ÅŸehit maaşı baÄŸlanamamıştı. 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.