Sosyal Medya

Güncel

Vatikan'a gelen Sanders'ten vahÅŸi kapitalizm eleÅŸtirisi

Gelecek hafta New York'ta yapılacak kritik ön seçimler öncesi Hillary Clinton'la yaşadığı sert televizyon tartışmasının hemen ertesinde Vatikan'a gelen Vermont Senatörü Bernie Sanders, ekonomi ve sosyal adalete dair bir konferansa katıldı.



ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adaylığı için Hillary Clinton ile yarışan Bernie Sanders, Vatikan'da bir konferansa katıldı. Sanders, yoğun ilgi gördüğü Vatikan'da da seçim kampanyasında değindiği konuları dile getirerek, modern kapitalizm, sosyal eşitsizlik ve Wall Street'e karşı eleştirilerini yineledi.

VAHŞİ KAPİTALİZM ELEŞTİRİSİ

Bernie Sanders, spekülasyonlar, yasa dışı finansal akımlar, çevresel yıkım ve işçi haklarının 25 yıl öncesine göre daha kötü hale geldiÄŸini belirterek, “Finansal aşırılıklar ve Wall Street'teki yaygın mali suçlar, Büyük Buhran'dan (1929 Dünya Ekonomik Bunalımı) beri yaÅŸanan dünyanın en büyük finansal krizinde doÄŸrudan rol oynadı"diye konuÅŸtu.

“Acilen ahlaki bir ekonomi" baÅŸlığı altında konuÅŸmasını gerçekleÅŸtiren Sanders, küreselleÅŸmenin, onlarca yıllık işçilerin ve küçük iÅŸletmelerin yasal olarak korunmasına son verilerek, bankaların deregülasyonu için bir bahane olarak kullanıldığını söyledi.

SANDERS: PAPA TARÄ°HÄ° BÄ°R ROL OYNADI

Konuşmasının ardından Vatikan duvarlarının dışında kendisi bekleyen hayranlarını selamlayan Sanders, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Papa Francesco'dan övgüyle bahsetti.

Papa ile sosyal adaletsizlik ve ekonomi konularında aynı görüşlere sahip olduklarını söyleyen 74 yaşındaki senatör, Papa'yla görüşme fırsatı bulamasa da Vatikan'da olmanın heyecan verici olduğunu söyledi.

Bernie Sanders, Papa'nın, ahlaki bir ekonomi ve sadece tepedekiler için deÄŸil tüm herkes için iÅŸleyen bir ekonomi yaratmaya iliÅŸkin vizyonundan çok etkilendiÄŸini belirterek, “Papa'nın, yeni dünya ekonomisi ve gezegenimizdeki insanlar için yeni bir vizyon yaratmaya çalışmakta inanılmaz ve tarihi bir rol oynadığına inanıyorum. Onun öğretileri beni derinden etkiledi" diye konuÅŸtu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.