Sosyal Medya

Güncel

AB'den Türkiye'ye 23 Nisan çıkarması

18 Mart’ta Türkiye ile AB arasında sığınmacılara yönelik anlaşmanın imzalanmasının ardından ilişkilerdeki “bahar havası” sürüyor.



Türkiye, AB’den peÅŸ peÅŸe üst düzey konuÄŸu ağırlayacak. Avrupa Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Birinci BaÅŸkan Yardımcısı Frans Timmermans, 23 Nisan Cumartesi günü Gaziantep’te olacak; Suriyeli sığınmacılara yönelik çalışmaları yerinde inceleyecek. Bu ziyaret, Türkiye’nin vize serbestisi yol haritasında geldiÄŸi nokta açısından da kritik önem taşıyor. Çünkü 4 Mayıs’ta AB Komisyonu, Avrupa Konseyi’ne vize serbestisi kararı alması için üçüncü ve son vize raporunu sunacak. Bu ziyarette, AB’nin Suriyeli sığınmacılar için 3 milyar Euro’nun bir bölümünü Türkiye’ye aktarması bekleniyor.

3 BAKAN VE 5 KOMÄ°SERLE MÄ°NÄ° ZÄ°RVE

25-26 Nisan tarihleri arasında Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ä°ÅŸbirliÄŸi Toplantısı yapılacak. 25 Nisan’da Ä°stanbul’da, 26 Nisan’da da Ankara’da gerçekleÅŸtirilecek zirveye, AB’nin KomÅŸuluk Politikaları ve GeniÅŸleme Müzakerelerinden Sorumlu Ãœyesi Johannes Hahn, Ekonomiden ve Gümrük BirliÄŸi’nden sorumlu Komiser Pierre Moskovici, Ticaretten Sorumlu Komiser Cecilia Malmström, Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Komiser Carlos Moedas, Rekabetten Sorumlu Komiser Margrethe Vestager katılacak. Türk heyetinde ise AB Bakanı Volkan Bozkır, BaÅŸbakan Yardımcısı Mehmet ÅžimÅŸek, UlaÅŸtırma Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım yer alacak. Ä°stanbul’da AB ve Türk iÅŸ dünyasının katılacağı, Gümrük BirliÄŸi’nin yenilenmesi, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı anlaÅŸmasına Türkiye’nin dahil edilmesi ve karşılıklı yatırımların ele alınacağı bir toplantı düzenlenecek.

KÄ°LÄ°S ZÄ°YARETÄ° YOK

Almanya Åžansölyesi Angela Merkel, 17 Nisan’da BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile Kilis’e gidecekti. Ä°kili, nüfusundan fazla sığınmacı barındıran Kilis’te kampları gezecekti. Program Kilis’teki güvenlik sorunları nedeniyle ertelenmiÅŸti. Almanya Åžansölyesi Merkel, 23 Nisan’da Avrupa Konseyi BaÅŸkanı Tusk ve Avrupa Komisyonu Birinci BaÅŸkan Yardımcısı Timmermans ile Gaziantep’te temaslarda bulunacak.

Haberturk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.