Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da 'İkinci Türkistan Kurultayı' düzenleniyor

17-18 Nisan'da İstanbul'un Bağcılar ilçesinde düzenlenecek İkinci Türkistan Kurultayı, Rusların 1916'daki Batı Türkistan katliamını ele alacak.



2014 yılında birincisi yapılan Uluslararası Türkistan Kurultayı ikinci defa, 17-18 Nisan tarihlerinde Ä°stanbul’da toplanıyor. BaÄŸcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yapılacak olan Kurultay iki gün sürecek. BaÄŸcılar Belediyesi‘nin desteklediÄŸi Türkistan Kurultayı’nı Türkistander bu defa Kastamonu Ãœniversitesi ile birlikte hazırlıyor.

Ä°kinci Türkistan Kurultayı‘nın ana teması olarak 100.yıl dönümününde olduÄŸumuz “1916 KozgaliÅŸi ve Büyük Türkistan Katliamı” tespit edildi. Kurultay’da Türkiye’den akademisyenlerin yanı sıra Türkistan illerinden de yazar ve ilim adamları tebliÄŸ sunacak. Türkiyeli ve Türkistanlı akademisyen, gazeteci ve yazarlar Türkistan’la ilgili meseleleri enine boyuna tartışacaklar.

1916 Kozgalışı ve Büyük Türkistan Katliamı’nın 100. yıl dönümü için Türkistander bir “Basın ve STK’ları bilgilendirme toplantısı” düzenledi. 17 Mart 2016 Cumartesi günü yapılan toplantıya Ä°stanbul’daki STK’lar yoÄŸun ilgi gösterdi.

17-18 Nisan’da Ä°stanbul’da yapılacak II.Uluslararası Türkistan Kurultayına Türkiye, Orta Asya Türk devletleri, bazı Arap ve Avrupa devletlerinde yaÅŸayan Türkistanlıların vekilleri katılacaktır.

Kurultay yapılacak yer:

Bağcılar Gençlik Merkezi, Yıldıztepe Mah. Bağcılar cad. 31 A sok. No: 4 Bağcılar, İstanbul

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.