Sosyal Medya

Güncel

Sırbistan'da yolsuzluk operasyonu: 49 gözaltı

Sırbistan polisi tarafından ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda, "yolsuzluk yaptıkları" ve "görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla aralarında üst düzey kamu çalışanlarının da bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı



Sırbistan polisince düzenlenen "Tarayıcı 2" kod adlı operasyonlarda, "yolsuzluk yaptıkları" ve "görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla aralarında üst düzey kamu çalışanlarının da bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde yürütülen operasyonlar hakkında bilgi vererek, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmak iddiasıyla 49 kişinin gözaltına alındığını, 2 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığını ifade etti.

Gözaltına alınan şüphelilerin Sırbistan bütçesine verdiği zarara dikkati çeken Stefanovic, "2007 yılından bu yana yasa dışı eylemlerde bulundukları tespit edilen bu kişiler, bugüne kadar devlet bütçesi, özelleştirme ajansı ve diğer kurumlarımızı yaklaşık 7,6 milyon avro zarara uğrattı." diye konuştu.

Stefanovic, operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler arasında Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehir Planlama Bakanlığı ve Vergi Kurumu'nda görev yapan üst düzey isimlerin yanı sıra 12 polisin de bulunduğunu kaydetti.

Yolsuzlukla mücadele kapsamında Sırbistan'da bu tür operasyonların süreceğini belirten Stefanovic, "Savcılık ile ortaklaşa yürüttüğümüz faaliyetler neticesinde, Sırbistan'ın ciddi, dürüst ve tam bir hukuk devleti olduğunu göstereceğiz." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.